Ga naar inhoud
Scootmobielverzekering
Scootmobielverzekering

Scootmobielverzekering

Vol vertrouwen op pad met jouw scootmobiel. Ga voor de scootmobielverzekering die bij jou past.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Kies een basisdekking voor jouw scootmobielverzekering

In Nederland is het wettelijk verplicht om voor jouw scootmobiel minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Je kunt er ook voor kiezen om jouw scootmobiel All Risk te verzekeren. Bekijk en vergelijk hieronder dekkingen. 

Aanvullende dekkingen: kies voor extra zekerheid

Verhoog je zekerheid door extra dekkingen toe te voegen aan jouw scootmobielverzekering. Zodat je altijd gerust gevoel de weg op kunt.

Vragen over de scootmobielverzekering?

Klanten geven onze scootmobielverzekering gemiddeld een 8,5

Daarom kiezen onze klanten voor Univé

Veelgestelde vragen over het verzekeren van jouw scootmobiel

Alles over onze scootmobielverzekering

Als je jouw scootmobiel bij Univé hebt verzekerd, ontvang je van ons zo snel mogelijk een verzekeringssticker met kenteken. Zodra je deze hebt, kun je gaan rijden.

Als je jouw scootmobiel verkoopt, moet je om de scootmobielverzekering te beëindigen. Je kunt de verzekering beëindigen via Mijn Univé. Of je geeft dit door aan de Univé winkel bij jou in de buurt. De verzekeringssticker hoef je niet terug te sturen. Je mag deze verwijderen en weggooien.

Opgevoerde scootmobielen zijn niet verzekerd. De schade die je daarmee veroorzaakt is dus niet gedekt. Sterker nog: als je met een opgevoerde scootmobiel schade aan een ander veroorzaakt, kan Univé de eventuele schadevergoeding op jou verhalen.

De scootmobielverzekering is dagelijks opzegbaar. Zeg je de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kun je deze weer dagelijks opzeggen. Je hoeft de verzekering dus zelf niet steeds te verlengen.
Wil je jouw scootmobielverzekering beëindigen, dan kun je de verzekering beëindigen via Mijn Univé. Of je geeft dit door aan de Univé winkel bij jou in de buurt. De verzekeringssticker hoef je niet terug te sturen. Je mag deze verwijderen en weggooien.

Veroorzaak je met jouw scootmobiel schade aan anderen, dan geldt er geen eigen risico. Maar als jouw scootmobiel schade oploopt door jouw eigen schuld, bedraagt het eigen risico € 100.

Documenten en voorwaarden bij de scootmobielverzekering

Service & contact

Online jouw scootmobielverzekering afsluiten in 6 stappen

Sluit gemakkelijk en snel jouw scootmobielverzekering af. Bekijk ons stappenplan en je ziet direct wat je moet doen

Nu kun je met een gerust gevoel een scootmobielverzekering afsluiten

Informatie gecontroleerd door expert

De content op deze pagina is geschreven door Anna Bruinsma, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Roelof van den Berg.

Ook interessant naast de scootmobielverzekering