Ga naar inhoud

Vind de beste scootmobielverzekering

Ga voor de scootmobielverzekering die bij u past. WA of All Risk.

Welke scootmobiel wilt u verzekeren?

  • Voordelige opzittendenverzekering
  • Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale
  • Geen eigen risico bij schade aan anderen

Goed verzekerd met de scootmobielverzekering

Voor de verzekering van een scootmobiel met een aantrekkelijke premie en een uitstekende service zit u goed bij Univé. De WA-scootmobielverzekering is wettelijk verplicht. 

Aanvullende dekkingen

Verhoog je zekerheid door extra dekkingen toe te voegen aan jouw scootmobielverzekering. Zodat je altijd volledig gedekt de weg op kunt gaan.

Vragen over de scootmobielverzekering?

Winst waar jij blij van wordt

Veelgestelde vragen over het verzekeren van uw scootmobiel

Alles over onze scootmobielverzekering

Als je jouw scootmobiel bij Univé heeft verzekerd, ontvang je van ons zo snel mogelijk een verzekeringssticker met kenteken. Zodra je deze heeft, kun je gaan rijden.

Ja, je kunt jouw verzekering beëindigen als jouw scootmobiel niet meer op de openbare weg kan rijden. Stuur dan om de scootmobielverzekering te beëindigen jouw verzekeringssticker met kenteken naar één van onze winkels. Zodra we deze hebben ontvangen, beëindigen wij de verzekering. Je krijgt dan de premie vanaf de beëindigingsdatum terug.

Nee, opgevoerde scootmobielen zijn niet verzekerd. De schade die je daarmee veroorzaakt is dus niet gedekt. Sterker nog: als je met een opgevoerde scootmobiel schade aan een ander veroorzaakt, kan Univé de eventuele schadevergoeding op jou verhalen.

De scootmobielverzekering is dagelijks opzegbaar. Zeg je de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kun je deze weer dagelijks opzeggen. Je hoeft de verzekering dus zelf niet steeds te verlengen.
Wil je jouw scootmobielverzekering beëindigen, dan moet je jouw verzekeringssticker met kenteken naar één van onze winkels sturen. Zodra we deze hebben ontvangen, beëindigen wij de verzekering. Je ontvangt dan de premie vanaf de beëindigingsdatum terug.

Veroorzaakt je met jouw scootmobiel schade aan anderen, dan geldt er geen eigen risico. Maar als jouw scootmobiel schade oploopt door jouw eigen schuld, bedraagt het eigen risico € 100,-.

Documenten en voorwaarden bij de scootmobielverzekering

Service & contact

Nu kun je met een gerust gevoel een scootmobielverzekering afsluiten

Ook interessant naast de scootmobielverzekering