Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de scootmobielverzekering

Ja, dat kan. Als u uw scootmobiel verkoopt, moet u om de scootmobielverzekering te beëindigen uw verzekeringssticker met kenteken naar één van onze winkels sturen. Zodra we deze hebben ontvangen, beëindigen wij de verzekering. U krijgt dan de premie vanaf de beëindigingsdatum terug.

Ja, bij een All Riskschade geldt een eigen risico van € 100,-. 

Ja. U bent voor diefstal verzekerd als u kiest voor de All Riskdekking. Bereken uw premie

Nee, dat kan niet. De nieuwe eigenaar moet zelf een verzekering afsluiten. 

Nee, de scootmobielverzekering kent geen schadevrije jaren.

Als u uw scootmobiel bij Univé heeft verzekerd, krijgt u van ons zo snel mogelijk een verzekeringssticker met kenteken. Zodra u deze heeft, kunt u gaan rijden.

Opgevoerde scootmobielen zijn niet verzekerd; de schade die daarmee wordt veroorzaakt is dus niet gedekt. Sterker nog: als u met een opgevoerde scootmobiel schade aan een ander veroorzaakt, kan de verzekeraar de eventuele schadevergoeding op u verhalen.

Ja, u kunt uw verzekering beëindigen als uw scootmobiel niet meer op de openbare weg kan rijden. In dat geval stuurt u om de scootmobielverzekering te beëindigen uw verzekeringssticker met kenteken naar één van onze winkels. Zodra we deze hebben ontvangen, beëindigen wij de verzekering. U krijgt dan de premie vanaf de beëindigingsdatum terug.

De scootmobielverzekering is dagelijks opzegbaar. Zegt u de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kunt u deze weer dagelijks opzeggen. U hoeft de verzekering dus zelf niet steeds te verlengen.

Een scootmobielverzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Bij Univé kunt u die uitbreiden tot een All Riskdekking. Bereken uw premie

Ja, u kunt uw schade op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.