Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de scootmobielverzekering

Nee, dat kan niet. De nieuwe eigenaar moet zelf een verzekering afsluiten. 

Nee, de scootmobielverzekering kent geen schadevrije jaren.

Ja, bij een All Riskschade geldt een eigen risico van € 100,-. 

Ja. U bent voor diefstal verzekerd als u kiest voor de All Riskdekking. Bereken uw premie

Ja, dat kan. Als u uw scootmobiel verkoopt, moet u om de scootmobielverzekering te beëindigen uw verzekeringssticker met kenteken naar één van onze winkels sturen. Zodra we deze hebben ontvangen, beëindigen wij de verzekering. U krijgt dan de premie vanaf de beëindigingsdatum terug.

Ja, u kunt uw schade op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.

Opgevoerde scootmobielen zijn niet verzekerd; de schade die daarmee wordt veroorzaakt is dus niet gedekt. Sterker nog: als u met een opgevoerde scootmobiel schade aan een ander veroorzaakt, kan de verzekeraar de eventuele schadevergoeding op u verhalen.

Als u uw scootmobiel bij Univé heeft verzekerd, krijgt u van ons zo snel mogelijk een verzekeringssticker met kenteken. Zodra u deze heeft, kunt u gaan rijden.

Een scootmobielverzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Bij Univé kunt u die uitbreiden tot een All Riskdekking. Bereken uw premie

De scootmobielverzekering is dagelijks opzegbaar. Zegt u de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kunt u deze weer dagelijks opzeggen. U hoeft de verzekering dus zelf niet steeds te verlengen.

Ja, u kunt uw verzekering beëindigen als uw scootmobiel niet meer op de openbare weg kan rijden. In dat geval stuurt u om de scootmobielverzekering te beëindigen uw verzekeringssticker met kenteken naar één van onze winkels. Zodra we deze hebben ontvangen, beëindigen wij de verzekering. U krijgt dan de premie vanaf de beëindigingsdatum terug.