Ga naar inhoud
Jonge man en vrouw aan het snorkelen tijdens hun reis op Bali in Indonesië
Jonge man en vrouw aan het snorkelen tijdens hun reis op Bali in Indonesië

Reisverzekering jongeren

Ga goed voorbereid op reis met een jongeren reisverzekering.

Bereken je premie

Ga je voor het eerst alleen of met vrienden op vakantie naar het buitenland? Je denkt er liever niet aan, maar er kan op reis iets gebeuren met een gehuurde scooter of je kostbare spullen die gestolen worden. Met een reisverzekering van Univé ben je verzekerd van hulp bij een ongeval, ziekte of overlijden. En onze Univé Alarmcentrale 24/7 voor je klaar in noodsituaties.

Welke reisverzekering zijn er?

Er zijn twee verschillende reisverzekeringen: de doorlopende reisverzekering en de kortlopende reisverzekering. Welke reisverzekering het best bij je past, hangt af van hoe vaak je er op uit gaat.

Ga je in een jaar regelmatig op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering het meest geschikt voor jou. Met een doorlopende reisverzekering ben je namelijk het hele jaar verzekerd en hoef je niet voor iedere reis opnieuw wat te regelen. Ga je één keer per jaar en niet zo lang op reis? Dan past een kortlopende reisverzekering meer bij jou. Bij een kortlopende reisverzekering is je reisverzekering afgelopen zodra je terug van vakantie bent.

Of je nu voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering gaat, je kunt in geval van nood altijd rekenen op hulp van de Univé Alarmcentrale. 

Welke aanvullende dekkingen heb je nodig voor jouw reis?  

Afhankelijk van je reis is het verstandig na te denken over aanvullende dekkingen. Ga je bijvoorbeeld op een actieve wintersportvakantie? Sluit dan de reisverzekering met wintersportdekking af. Ga je naar een ver land waar de hygiëneregels minder streng zijn dan in Nederland? Bijvoorbeeld Azië. Sluit dan een reisverzekering voor Azië met werelddekking af en bekijk je zorgverzekering. Vaak is medische zorg in het buitenland veel duurder dan in Nederland. Met de aanvullende dekking medische kosten kun je dit verschil dekken. Denk daarbij ook goed na over de duur van je reis en het dekkingsgebied.

Je denkt liever niet aan zorg in het buitenland, maar voordat je op vakantie gaat, is het belangrijk je zorgverzekering te controleren. In veel landen is zorg namelijk duurder dan in Nederland. In het buitenland vergoedt een basiszorgverzekering het tarief van een ingreep voor wat deze in Nederland zou kosten. Het verschil is dan voor eigen rekening. Met de aanvullende dekking medische kosten kun je dit verschil dekken. Bekijk welke zorgkosten vergoed worden.

Met een Univé-reisverzekering ben je standaard verzekerd in Europa en in de landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Ga je een verre reis of rondreis door Azië maken, naar bijvoorbeeld Thailand of Indonesië? Vergeet dan niet een reisverzekering Azië, reisverzekering Thailand of reisverzekering Indonesië met werelddekking af te sluiten.

Ga je een lange reis maken? Bijvoorbeeld een rondreis door Thailand of Indonesië. Kies dan voor de aanvullende dekking maximale reisduur. Hiermee ben je verzekerd voor reizen tot 180 dagen. Deze dekking kun je alleen afsluiten bij een doorlopende reisverzekering.