Ga naar inhoud

“Wij weten wat er speelt in de omgeving van onze leden”

Rolien Madiol (51) is verzekeringsadviseur in de Univé winkel in Utrecht. “De regionale aanwezigheid van onze winkels is belangrijk omdat je zo in verbinding blijft met de leden", geeft Rolien aan. “Wij weten wat er speelt in de omgeving van onze leden.”

Het verzekeringsvak is haar met de paplepel ingegoten. “Mijn vader was pensioenadviseur en zelf ging ik als twintiger aan de slag bij een verzekeraar. Daarna heb ik een uitstap gemaakt als filiaalmanager van een kledingzaak, maar het verzekeringsvak bleef trekken. Een hele tijd later kwam ik weer bij een assurantiekantoor terecht. Daar deed ik vooral administratief werk, maar ik miste het klantcontact. Toen kwam Univé op mijn pad!” 

Alle puzzelstukjes vallen samen

Rolien had een sollicitatiegesprek in de winkel in Utrecht en kwam helemaal blij naar buiten. “Ik dacht: dit past bij mij. Mensen blij maken en ze kunnen adviseren. Dit is een perfecte combinatie. Ik ben nu de hele dag met klanten bezig en geen dag is hetzelfde.” 

De werkdagen van Rolien zijn grotendeels gevuld met telefonische afspraken met leden, maar er zijn ook fysieke afspraken in de winkel, die vindt ze extra leuk. “Voor mij is elke klantvraag bijzonder. Je hebt een heel persoonlijk gesprek met iemand die je nog niet kent, dat is speciaal. Samen inventariseren we welke risico’s iemand loopt en of diegene deze risico’s kan dragen of niet. Mijn dag is goed als ik een lid blij en tevreden de winkel uit zie lopen omdat ik alle vragen heb beantwoord en diegene precies weet wat zinvol is om te verzekeren.”

Roelien vindt het fijn dat ze echt iets kan betekenen. “De partner van een klant van mij was overleden. Ik belde mevrouw om uit te leggen hoe ze de verzekeringen kon wijzigen. Ze vond het ontzettend fijn dat ik hier aandacht voor had en actief met haar mee dacht”.  

Lokale initiatieven

“Univé is op veel plekken regionaal aanwezig, zo zijn we letterlijk dichtbij en blijven we met onze leden in verbinding”, geeft Rolien aan. “Wij weten wat er speelt in hun omgeving, want we komen zelf ook uit de buurt. Onze winkels zitten vaak in een winkelstraat of winkelcentrum, dus mensen kunnen makkelijk even langskomen. Ook zonder afspraak, er staat altijd een kopje koffie voor ze klaar. In de winkel organiseren we ook allerlei activiteiten en evenementen zoals preventie avonden. Laatst hadden we een inbraakpreventie avond met oud-inbreker Evert Jansen. Hij gaf diverse praktische tips om een inbraak te voorkomen.”

Bijzondere organisatie

Hoewel Rolien de naam Univé natuurlijk kende, blijkt de organisatie een grote verrassing voor haar. “Voordat ik hier kwam werken, wist ik niet dat Univé zoveel lokale winkels heeft. Ook uit de manier waarop Univé communiceert en met haar leden omgaat, blijkt dat wij er echt zo veel mogelijk voor onze leden willen zijn. Hier geen onpersoonlijke communicatie via internet, mensen kunnen altijd binnenlopen met vragen of voor advies. Daar maken we ook tijd voor.”

Zoek de dichtsbijzijnde winkel