Ga naar inhoud

Blije gezichten in de Goede Doelen Box

Univé is partner van Regio Zwolle United, het maatschappelijk hart van voetbalclub PEC Zwolle. Samen zorgen we ervoor dat de Goede Doelen Box zo’n vijf keer per seizoen vol zit. Met mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar een voetbalwedstrijd te gaan. Coördinator Gea Luttels is er vanaf het begin bij betrokken. 

“In voetbalstadions worden skyboxen doorgaans ingezet voor sponsoren en partners van de club. De Goede Doelen Box bij PEC Zwolle kent echter een hele andere invulling. Hier ontvangen we groepen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om een voetbalwedstrijd te bezoeken. Mensen met een beperking, mensen die ziek zijn, vrijwilligers die in het zonnetje worden gezet, mensen die het financieel wat moeilijker hebben. Zo kunnen ze even hun gedachten verzetten en hun zorgen vergeten.” 

Reuring 
“De Goede Doelen Box is een initiatief van Regio Zwolle United. We hebben een eigen stichting en zijn onlosmakelijk verbonden aan PEC Zwolle. Maar we zorgen zelf voor de financiering en de projecten. Eén van die projecten is de Goede Doelen Box. Univé is sinds 2021 partner van onze stichting. En dankzij dat partnership kunnen we mensen een mooie dag bezorgen. We ontvangen de gasten altijd ruim van tevoren. Dan is er koffie met wat lekkers. Vaak komen er ook een paar spelers van PEC Zwolle langs. Soms doen we ook iets actiefs, zoals pionschieten. Dat brengt een beetje reuring in de box. En alle gasten krijgen een cadeautje, zoals een PEC Zwolle-sjaal of -pet. Tegen de tijd dat de wedstrijd begint, nemen ze op de tribune plaats en gaan ze gezellig voetbal kijken.” 

Hart onder de riem 
“De samenwerking met Univé is heel prettig. Univé is betrokken en denkt mee over wie we uitnodigen in de skybox. Er komt ook altijd een afvaardiging van Univé langs op die wedstrijddagen. Vorig jaar hadden we een grote groep medewerkers van lunchroom Brownies & downieS te gast. Univé Supporter van Sport maakte een filmpje van die middag. Een meisje met het syndroom van Down werd de hele dag gevolgd en geïnterviewd. Dat vond ik mooi, want zo laten we samen zien wat we voor mensen kunnen betekenen. Zowel wij als Univé staan ervoor om allerlei groepen in de maatschappij een hart onder de riem te steken. Ik ben heel blij dat Univé is aangehaakt.” 

Big smile
“Zelf ben ik er altijd bij in de Goede Doelen Box. In al die jaren heb ik maar één keer gemist. Als ik hoor en zie hoeveel plezier mensen hebben en hoe geweldig ze het vinden om een keer in het stadion van PEC Zwolle te zijn… daar krijg ik zoveel energie van! Gisteren nog hadden we een groep mensen met een verstandelijke beperking te gast. Een van de begeleiders zei tegen me: ‘dit is zo fantastisch voor deze mensen, op zo’n uitje teren ze nog heel lang’. In de Goede Doelen Box krijgt iedereen een big smile op zijn gezicht. Of PEC Zwolle nou wint of verliest: iedereen heeft ontzettend veel lol.”