Ga naar inhoud

Samen in Zuidlaren

Zekerheid mét oog voor elkaar.

12 mei 2023Gezondheid

"Met een lekker diner mensen een fijne middag bieden"

Op dinsdag 13 juni vindt er in Wijkrestaurant Zuidend in Zuidlaren een wijkdiner plaats speciaal voor mensen met Parkinson. Het diner is een initiatief van Herman Overberg. Toen hij op de radio iemand hoorde vertellen dat diegene sinds de diagnose niet meer uit eten gaat, kwam hij op het idee.

11 oktober 2022Gezondheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal bij kinderen

Hoe moet je handelen bij een botbreuk, valpartij, koorts of insult? Of bij een bloeding, verslikken of stikken? Op dinsdagavond 4 oktober 2022 hebben leden in Dorpshuis Annen in Annen deelgenomen aan de cursus kinder-EHBO.

12 juli 2022Gezondheid

Zonnebrand voor de hockeyers van De Hondsrug

Hockeyclub De Hondsrugwerd opgericht in 1979 en in 1986 verhuisde HC De Hondsrug van Schipborg naar Zuidlaren waar het op 2 grasvelden kon gaan spelen. Zo heeft HC De Hondsrug een blauw hockeyveld.

7 juli 2022Gezondheid

Leren hoe je met een AED een medemens kunt redden

In Zuidlaren vond dinsdagavond 22 februari 2022 een AED-cursus* plaats. De workshop werd gegeven door trainers Henk en Doron Ros van Medsch in Multifunctioneel Centrum De Ludinge.

2 mei 2022Gezondheid

Genieten van de zon? Bescherm jezelf!

De terrassen zitten weer vol en de buitenbaden zijn weer open. Dat kan maar één ding betekenen: de zon schijnt! En hoe lekker dat ook is, soms genieten we er iets te veel van.

7 december 2021Gezondheid

Ben jij één van die 5 miljoen mantelzorgers?

In Nederland geven zo’n 5 miljoen mensen mantelzorg. Dat kan aan een ouder of een partner zijn, maar ook aan een gehandicapt kind of een andere dierbare.

10 september 2020Gezondheid

Praktische EHBO-tips

Nu het coronavirus een aanzienlijke invloed heeft op ons dagelijks leven zijn we extra voorzichtig. Iedereen houdt zich aan de regels en blijft zoveel mogelijk thuis.

Contact met Univé Zuidlaren

Neem contact op

Bericht aanleveren

Geef uw reactie

Afspraak met een adviseur

Maak een afspraak