Ga naar inhoud

Samen in Zuidlaren

Zekerheid mét oog voor elkaar.

1 juni 2023Ledenorganisatie

Na 43 Univé-jaren gaat bestuurder Jan Mossel met pensioen

Een leven lang werken bij een verzekeraar? Het was wel het laatste wat Jan Mossel had verwacht. Na ruim 43 jaar neemt de Bestuurder Financiën & Bedrijfsvoering en HR van Univé Noord-Nederland afscheid. In een interview blikt hij terug en vertelt hij over zijn bijzondere plannen voor na zijn pensionering. “Het was een voorrecht om dit allemaal te mogen doen.”

27 mei 2023Met elkaar

Mantelzorger? Win kaarten voor het Hello Festival

Van Madness en Nena tot Suzan & Freek en Kris Kross Amsterdam: het programma van Hello Festival – zaterdag 10 juni in Emmen - biedt voor elk wat wils. Speciaal voor mantelzorgers hebben wij 5 x 2 kaarten beschikbaar. Ken jij een mantelzorger die een leuk dagje uit verdient? Of zorg jij zelf voor een dierbare? We horen het graag!

12 mei 2023Gezondheid

"Met een lekker diner mensen een fijne middag bieden"

Op dinsdag 13 juni vindt er in Wijkrestaurant Zuidend in Zuidlaren een wijkdiner plaats speciaal voor mensen met Parkinson. Het diner is een initiatief van Herman Overberg. Toen hij op de radio iemand hoorde vertellen dat diegene sinds de diagnose niet meer uit eten gaat, kwam hij op het idee.

3 mei 2023Gezondheid

“Op de weg van de meeste weerstand kom je de mooiste beren tegen”

Bijna zes jaar geleden kreeg Albertine Don uit Zuidlaren de diagnose Parkinson. Hoewel het een pittige boodschap was, schrok ze er naar eigen zeggen niet echt van. Het verklaarde vooral het één en ander.

2 januari 2023Met elkaar

Samen in actie voor 450 gezinnen in Tynaarlo

Vanuit een ‘Glazen Keet’ op de Brink in Zuidlaren werd in aanloop naar kerst vier dagen lang radio gemaakt om geld in te zamelen voor de Voedselbank.

13 december 2022Wonen

De energieprijzen zijn torenhoog. Wat nu?

De energieprijzen zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Ondanks het prijsplafond en de compensatieregelingen, blijven we voor een flinke uitdaging staan.

17 oktober 2022Supporter van sport

De afstand lopen die bij je past

Zaterdag 15 oktober 2022 stond voor de 46ste keer de altijd gezellige Zuidlaardermarktloop op het programma. De ochtend begon met de kabouterrun, voor de jongste jeugd tot 6 jaar.

11 oktober 2022Gezondheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal bij kinderen

Hoe moet je handelen bij een botbreuk, valpartij, koorts of insult? Of bij een bloeding, verslikken of stikken? Op dinsdagavond 4 oktober 2022 hebben leden in Dorpshuis Annen in Annen deelgenomen aan de cursus kinder-EHBO.

20 september 2022Wonen

Ledenavond Univé: Een veilig huis. Maar hoe?

Iedere dag worden tientallen Nederlanders het slachtoffer van een inbraak. Gelukkig kun je zelf veel doen om een inbraak te voorkomen. Tijdens de ledenavond op maandag 31 oktober 2022 in Zuidlaren praten we jou graag helemaal bij, deelt een ex-inbreker zijn ervaringen en geeft tips en neemt onze brandpreventieadviseur jou mee in de wereld van veilig stoken.