Ga naar inhoud

Samen in Zuidlaren

Lees hier het laatste nieuws uit uw regio.

Filter op:

17 oktober 2022Sport en spel

De afstand lopen die bij je past

Zaterdag 15 oktober 2022 stond voor de 46ste keer de altijd gezellige Zuidlaardermarktloop op het programma. De ochtend begon met de kabouterrun, voor de jongste jeugd tot 6 jaar. Daarna volgde de prijsuitreiking en kregen alle deelnemers een leuk vriendenboekje. Deze werd heel enthousiast ontvangen.

20 september 2022Wonen

Ledenavond Univé: Een veilig huis. Maar hoe?

Iedere dag worden tientallen Nederlanders het slachtoffer van een inbraak. Gelukkig kun je zelf veel doen om een inbraak te voorkomen. Tijdens de ledenavond op maandag 31 oktober 2022 in Zuidlaren praten we jou graag helemaal bij, deelt een ex-inbreker zijn ervaringen en geeft tips en neemt onze brandpreventieadviseur jou mee in de wereld van veilig stoken. 

12 juli 2022Samen leven

Een ontspannen dagbesteding op Zorgboerderij Midlaren

Miranda Zinger en Renske Pieters zorgen daar vol passie voor hun bezoekers. In 2019 zijn ze begonnen en hebben een uitgebreide verbouwing gedaan van de “deel”.

12 juli 2022Gezondheid

Zonnebrand voor de hockeyers van De Hondsrug

Hockeyclub De Hondsrugwerd opgericht in 1979 en in 1986 verhuisde HC De Hondsrug van Schipborg naar Zuidlaren waar het op 2 grasvelden kon gaan spelen. Zo heeft HC De Hondsrug een blauw hockeyveld. Een blauw sportveld zorgt o.a. voor betere zichtbaarheid van de bal!

11 juli 2022Sport en spel

Eindelijk kon er weer de avondvierdaagse Zuidlaren gelopen worden!

Na twee jaar Corona-maatregelen was het zover.
Zuidlaren heeft met Zuidlaarderveen erbij acht basisscholen. Ze waren allemaal vertegenwoordigd! Met maar liefst ruim 900 kinderen. Uiteraard is de vierdaagse voor iedereen en waren er ook vele volwassenen te vinden!

7 juli 2022Gezondheid

Leren hoe je met een AED een medemens kunt redden

In Zuidlaren vond dinsdagavond 22 februari 2022 een AED-cursus* plaats. De workshop werd gegeven door trainers Henk en Doron Ros van Medsch in Multifunctioneel Centrum De Ludinge.

5 juli 2022Wonen

Zo kunnen we zorgeloos en veilig wonen in ons mooie brinkdorp

Op deze zonovergoten woensdagmorgen 15 juni 2022 verzamelen de Brandweer Drenthe en wij ons op de Grote Brink voor de Demo in jouw Buurt. Om 13.00 uur wordt de dag officieel geopend door Marcel Thijsen, de burgemeester van Tynaarlo. Op de Brink is het gezellig druk waar uitleg over veiligheid wordt gegeven, de brandweer demonstraties geeft en kinderen ijverig kleuren voor de mooiste kleurplaat!