Ga naar inhoud

16 september 2021Supporter van Sport

Fietsroute langs mozaïekborden van bloemen

In plaats van het bloemencorso Frederiksoord werd zondag 12 september 2021 als leuk alternatief een fiets- en wandelroute georganiseerd genaamd Mozaïekroute XXL.

Langs de route waren mozaïekborden en andere bloemrijke creaties te bewonderen.

We stonden met drie borden en een Opel Karl aan de Brink in Vledder. Een mooie locatie onder de bomen. De Opel was versierd met een ‘bloementoef’ en Githa had de promotiekraam aangekleed met opgemaakte manden.

Op vrijdag hebben Githa, Joke en Liesbeth de borden opgemaakt met Dahlia's. Deze werden door de organisatie beschikbaar gesteld. De groene supporter op het bord ‘Supporter van Sport’ is met laurierbladen gemaakt. Deze had Githa van huis meegenomen.

Op zondagochtend om 10.00 uur waren Jeroen en Githa aanwezig voor het opbouwen van de stand, vanaf 11.00 uur begon de Mozaïekroute en stonden Liesbeth en Murat bij de stand. André had ervoor gezorgd dat er vijfhonderd appels in de stand aanwezig waren om weg te geven aan de deelnemers, een veel gehoorde opmerking was dan ook: ‘appeltje voor de dorst’.

Kinderen kregen een keycord met een sleutelhanger van Fruit Friends. Fruit Friend is een app die mensen kunnen downloaden waarbij ze een spel kunnen spelen. De bedoeling is dat je fruit-figuurtjes helpt om schades te voorkomen en hen bewust te maken van de risico’s die zij lopen.

Aan het begin van de middag waren bijna alle appels  weg. Noodgedwongen heeft Liesbeth bij de plaatselijke supermarkt nog tweehonderd appels gekocht waardoor mensen in de middag niet teleurgesteld hoefden te worden. 

Veel mensen namen de moeite om van de fiets af te stappen en de borden te fotograferen. In de middag bemanden Rienk en Jeroen de stand. Gedurende de dag werden er vele gesprekken gevoerd, waarbij opviel dat er ontzettend veel trouwe Univé-relaties deelnamen aan de fietsroute. De mensen kwamen niet alleen uit de omgeving, maar ook uit bijvoorbeeld Noord-Holland en Brabant.

Het was weer een geweldig evenement waarbij veel medewerkers betrokken zijn geweest. Al met al was het zeer geslaagd en was het fijn om tijdens een activiteit mensen te kunnen spreken. Op naar volgend jaar!

Deel dit bericht