Ga naar inhoud

25 november 2021Met elkaar

Leerlingen doorstaan glansrijk controle fietsverlichting

Leerlingen van groep 7 en 8 van Katholieke Daltonschool De Plataan stelden zich dinsdagochtend 23 november 2021 op in een rij voor de school met hun fietsen.

De fietsverlichting van de scholieren werd gecontroleerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Meppel.

Twee vrijwilligers van VVN werden hierbij bijgestaan door Marja Borgdorff. Als partner van VVN, maar zeker ook in het kader van maatschappelijke betrokkenheid, vinden wij het belangrijk ondersteuning te geven op het vlak van voorkomen en beperken. Voor die kinderen waarvan de fietsverlichting onverhoopt niet in orde zou zijn, stelden we een setje voor- en achterlicht beschikbaar.

De ouders waren vooraf al geïnformeerd over de controle. De verlichting was dan ook bij vrijwel alle leerlingen dik in orde, ook al leek volgens VVN-vrijwilliger de heer Havers de verlichting aan de achterkant soms meer op een ‘gloeiende spijker’.

Twee scholieren werden voorzien van nieuwe lampjes. Niet persé omdat de verlichting het niet deed, maar deze brandde net iets te zwak. Of het achterlicht zat onder het zadel, de werking zou dan belemmerd kunnen worden door een lange jas. Alle leerlingen kregen in ieder geval een Fruit Friends-sleutelhanger mee als bedankje voor deelname aan de controle.

Na een kwartiertje was het voor iedereen weer tijd de klas in te gaan voor de rekenles. Later in de ochtend stond nog een andere belangrijke verkeersles, over de dode hoek van een vrachtwagen, op het programma. Met een heuse truck die bij de school stond konden de kinderen zelf ervaren wat de chauffeur van een grote vrachtauto wel of niet ziet.

Deel dit bericht