Ga naar inhoud

3 juni 2022Wonen

Op de veiligheidsbeurs ontmoet je de professionals

Na een verplichte pauze van twee jaar was 11 juni 2022 MartiniPlaza weer omgetoverd tot een walhalla voor politie-, brandweer- en ambulancefans tijdens de 112GroningenDag.

Wij hebben de bezoekers bewust gemaakt over het belang van rookmelders. Deze redden bijna dagelijks levens. Maar nog niet iedereen heeft de detectors hangen. Volgens recente cijfers maar liefst 30 procent van de huishoudens nog niet.

Gelukkig was het goed merkbaar dat de bezoekers het goed geregeld hadden. En mocht dat niet zo zijn, dan konden ze meteen een afspraak maken om dit te bespreken of de rookmelders tegen een aantrekkelijke prijs aan te schaffen.

Naast de bewustwording van de detectors stonden wij er weer met onze Fruit Friends-kleurplatenactie . Deze actie was wederom weer goed in trek. Er werd door de kinderen druk gekleurd aan de tafels.
Gezamenlijk met de Veiligheidsregio hebben wij buiten tweemaal de demonstratie vlam in de pan mogen doen. De bezoekers vergaapten zich aan wat voor vlam dit veroorzaakt bij een simpele vetpan.

Nog een andere samenwerking met de Veiligheidsregio Groningen was een leuke quiz. De bezoekers moesten geluiden raden. Het geluid van een rookmelder is wel te raden, maar hoe klinkt een koolmonoxidemelder? De winnaars zijn door ons geïnformeerd en kunnen binnenkort hun rookmelderspakket ophalen tijdens hun gratis bezoek aan het brandweermuseum in Hoogezand.

We hebben een leuke dag gehad met veel interessante gesprekken over het belang van rookmelders en preventie. Univé vindt dit heel belangrijk, want elk extra huis dat rookmelders heeft kan weer levens redden.

Kleurwedstrijd
Net als bij onze Demo in de buurt hebben wij een kleurwedstrijd gehouden op de 112GroningenDag. Tijdens de dag zijn er tientallen kleurplaten ingekleurd. Ook later op kantoor hebben wij nog veel kleurplaten mogen ontvangen.

Het was lastig kiezen, maar uiteindelijk zijn er drie winnaars uitgekomen. Zij hebben bij winkel Zonnelaan hun prijs opgehaald, ze kregen ieder een mooie LEGO-doos. En daar zat brandweer-LEGO in dat in het thema van de dag past. Rens, Daphne en Nova waren heel blij met hun prijzen.

Deel dit bericht