Ga naar inhoud

8 juni 2020

Groen in goede handen

Groenvoorziening A.J. van der Werf B.V. en haar dochteronderneming De Roo Drente B.V.  hadden de afgelopen jaren een aanzienlijke schadelast die veroorzaakt werd door meerdere factoren.

Een van deze factoren was de extreme droogte waardoor stenen makkelijker opspatten tijdens het bosmaaien. Er is sprake van een groeiend personeelsbestand en een grote diversiteit aan werkmaterieel binnen de beide organisaties. Ook het groeiende aantal opdrachtgevers vergroot de kans op schade. Niet alleen is de hoeveelheid schades vervelend voor de tegenpartij, het heeft ook een financiële consequentie voor de veroorzaker van de schade en kost het veel tijd om alle schades te behandelen. Hier wilden zij mee aan de slag.

In 2019 hebben zij samen de focus gelegd op schadebeheersing. Er is gelet op het begeleiden van medewerkers in het naleven van de werkinstructies en er is meer aandacht besteed aan preventie. Er is een jaar lang elk kwartaal gezamenlijk en kritisch gekeken naar schadebeheersing. Middels een gezamenlijke inspanning van zowel Groenvoorziening A.J. van der Werf B.V. en De Roo Drente B.V. als Univé hebben wij de schadelast fors naar beneden kunnen brengen zodat de bedrijven zich weer kunnen richten op waar ze goed in zijn. Hiermee blijft het: “Groen in goede handen”. 

De gezamenlijke inspanningen hebben een prachtig resultaat opgeleverd. In 2019 zijn de schades enorm teruggebracht. Derk, medewerker van Univé heeft de bedrijven begeleid met het verlichten van deze schadelast en een belofte gedaan dat indien de schadelast naar beneden ging, hij de medewerkers zou trakteren. En aan die belofte heeft Derk zich gehouden. Voor Derk hét moment om bij het bedrijf langs te gaan en de medewerkers te trakteren op een echte Groninger droge worst.  In het kader van ‘voorkomen en beperken’ heeft het bedrijf zelf bij de attentie van Univé een tekenpen voor het verwijderen van teken aan alle medewerkers gegeven.

Univé zet in op : ‘’Voorkomen, beperken en dan pas verzekeren’’. We stellen preventie graag voorop. Dit verhaal is een mooi voorbeeld van wat je met samenwerking kunnen bereiken.

Deel dit bericht