Ga naar inhoud

Hondenverzekering kies de zorg die bij jullie past

Dé zorgverzekering voor je hond, vrije keuze van dierenarts en altijd 80% vergoed.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Verzeker je hond en voel je zeker

Een puppy brengt veel liefde en gezelligheid in huis. En is al snel onderdeel van je gezin. Daarom begrijpen wij goed dat je de beste zorg wilt als je maatje dit nodig heeft. Kom niet voor verrassingen te staan en verzeker je trouwe viervoeter met onze hondenverzekering.

Wat is verzekerd met de hondenverzekering?

Bekijk hier waarvoor je met de basisdekking wel en niet verzekerd bent.

Extra zekerheid voor je hond

Voor extra zekerheid kun je je hond aanvullend verzekeren. Bijvoorbeeld met de dekking Gebits- of Beweeg zorg. Je kunt de verzekering samenstellen die bij jou en je hond past. Zo heb je het allerbeste voor je hond en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Voorwaarden hondenverzekering

Bekijk hier de voorwaarden en verzekeringskaart van onze hondenverzekering. Onze hondenverzekering valt onder de huisdierenverzekering.

Heb je al een hondenverzekering bij Univé? Je vind je dekking, polis en voorwaarden in Mijn Univé en in de App.

Goed om te weten

Je huisdier maakt deel uit van je gezin. Daarom wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. We leggen je graag uit wat je van onze huisdierenverzekering mag verwachten.

Elk ras is welkom bij ons, van chihuahua tot Duitse herder. Dit geldt ook voor kruisingen. Wij verzekeren wel alleen gechipte honden. Als hondeneigenaar ben je wettelijk verplicht je hond te chippen. 

Voor honden jonger dan 8 jaar kun je elke dekking afsluiten. Is je hond 8 jaar of ouder op het moment dat je de verzekering afsluit? Dan bieden wij alleen de dekking Ongevallen aan. 
Bestaande klachten of aandoeningen kun je niet verzekeren. Als je de huisdierenverzekering bij ons aanvraagt, beoordelen wij de aandoening.

Wij verzekeren huisdieren alleen als ze bij je thuis wonen en minimaal 7 weken oud zijn. Vanaf 7 weken mag een pup namelijk het nest verlaten.

Bij ons kun je uiteraard meerdere huisdieren verzekeren. Je sluit dan per huisdier een verzekering af.

Per declaratie is er een eigen bijdrage van 20%. De eigen bijdrage is altijd 20% ongeacht de behandeling. Je hebt bij de huisdierenverzekering van Univé geen eigen risico.

Voor de dekkingen Ongevallen en Ziektes en aandoeningen geldt dat wij maximaal € 2.500 of € 5.000 per jaar betalen. Kies zelf je verzekerde bedrag. Welk verzekerd bedrag voor jou geldt staat op je polis. Voor de aanvullende dekkingen gelden andere verzekerde bedragen.

Voor de aanvullende dekkingen gelden andere verzekerde bedragen, namelijk:
- Beweegzorg €500
- Gebitszorg €500
- Reizen €1.000

Als er klachten ontstaan in de eerste 30 dagen van de verzekering, dan vergoeden wij de kosten niet behalve bij een ongeval. Er is een wachttijd van 30 dagen. Dit geldt ook voor eventuele kosten van vervolgbehandelingen. En als je de dekking(en) Beweegzorg of Gebitszorg later toevoegt aan je verzekering, geldt voor deze dekking(en) ook eerst een wachttijd van 30 dagen.

Ook in Europa ben je verzekerd als een Nederlandse dierenarts je hond doorverwijst naar een dierenarts of specialist in ander land in Europa.

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de hondenverzekering.

Het afsluiten van een hondenverzekering is niet verplicht. Het is wel heel nuttig, omdat de kosten van de dierenarts vaak hoog zijn. Het is fijn als je hond dan verzekerd is.

De premie is afhankelijk van het ras en de leeftijd van je hond. Omdat dit per hond verschilt, is het niet mogelijk om een vast bedrag te noemen.

Een hondenverzekering is een zorgverzekering voor je hond. Net zoals je zelf ook verzekerd bent. Met een hondenverzekering is je hond verzekerd tegen medisch noodzakelijk kosten die het gevolg zijn van een ongeval, ziekte of aandoening. 

Als je hond jonger is dan 8 jaar, kun je elke dekking afsluiten. Is je hond 8 jaar of ouder op het moment dat je de verzekering afsluit? Dan bieden wij alleen de dekking Ongevallen aan.

Wij verzekeren wel alleen gechipte honden. Als hondeneigenaar ben je wettelijk verplicht je hond te chippen. 

Ja, dat mag je zelf kiezen naar welke dierenarts je gaat. Dit kan de lokale dierenarts bij jou in de buurt zijn, maar je mag ook kiezen voor een dierenarts wat verder weg. De dierenarts moet wel in Nederland gevestigd zijn. 

Kies met een zeker gevoel voor de hondenverzekering van Univé

Service & Contact

Blogs over honden