Ga naar inhoud

Kattenverzekering kies de zorg die écht bij jullie past

Dé zorgverzekering voor je kat, vrije keuze in dierenarts en altijd 80% vergoed.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Voel je zeker met de kattenverzekering

Je kat maakt deel uit van je gezin en verdient daarom ook de beste zorg als dat nodig is. Bijvoorbeeld als je kat ziek wordt of een ongeluk krijgt. Met onze kattenverzekering ben je zeker dat altijd 80% van de zorgkosten wordt vergoed. Meer zekerheid voor jou en je kat. Zo kun je samen onbezorgd oud worden.

Wat is verzekerd met de kattenverzekering?

Bekijk hier waarvoor je met de basisdekking wel en niet verzekerd bent.

Extra zekerheid voor je kat

Wil je het allerbeste voor je kat en meer zekerheid voor jezelf? Je kunt je maatje aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld beweeg- of gebitszorg. Ontdek welke aanvullende dekking het best bij jou en je kat past.

Voorwaarden kattenverzekering

Bekijk hier de voorwaarden en verzekeringskaart van onze kattenverzekering. Onze kattenverzekering valt onder de huisdierenverzekering.

Heb je al een kattenverzekering bij Univé? Je vind je dekking, polis en voorwaarden in Mijn Univé en in de App.

Goed om te weten

Je huisdier is je maatje. Daarom wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. We leggen je graag uit wat je van onze huisdierenverzekering mag verwachten.

Je kunt alle kattenrassen bij ons verzekeren, van Siamees tot Main coon. Dit geldt ook voor kruisingen.

Je kitten verzekeren kan al op jonge leeftijd. Maar de kattenverzekering is er uiteraard ook voor de oudere kat. Voor katten jonger dan 10 jaar, kun je elke dekking afsluiten.

Is je kat 10 jaar of ouder op het moment dat je de verzekering afsluit? Dan bieden wij alleen de dekking Ongevallen aan. Bestaande klachten of aandoeningen kun je niet verzekeren. Als je de huisdierenverzekering bij ons aanvraagt, beoordelen wij de aandoening.

Wij verzekeren huisdieren alleen als ze bij je thuis wonen en minimaal 7 weken oud zijn. Vanaf 7 weken mag een kitten het nest verlaten.

Bij ons kun je meerdere katten verzekeren. Je sluit dan per kat een verzekering af.

Per declaratie is er een eigen bijdrage van 20%. De eigen bijdrage is altijd 20% ongeacht de behandeling. Je hebt bij de huisdierenverzekering van Univé geen eigen risico. 

Voor de dekkingen Ongevallen en Ziektes en aandoeningen geldt dat wij maximaal € 2.500 of € 5.000 per jaar betalen. Kies zelf je verzekerde bedrag. Welk verzekerd bedrag voor jou geldt staat op je polis.

Voor de aanvullende dekkingen gelden andere verzekerde bedragen, namelijk:
- Beweegzorg €500
- Gebitszorg €500
- Reizen €1.000

Als er klachten ontstaan in de eerste 30 dagen van de verzekering, dan vergoeden wij de kosten niet behalve bij een ongeval. Er is een wachttijd van 30 dagen. Dit geldt ook voor eventuele kosten van vervolgbehandelingen. En als je de dekking(en) Beweegzorg of Gebitszorg later toevoegt aan je verzekering, geldt voor deze dekking(en) ook eerst een wachttijd van 30 dagen.

Ook in Europa ben je verzekerd als een Nederlandse dierenarts je hond doorverwijst naar een dierenart of specialist in ander land in Europa.

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de kattenverzekering.

Het afsluiten van een kattenverzekering is niet verplicht. Het is wel heel nuttig, omdat de kosten van de dierenarts vaak hoog zijn. Het is fijn als je kat dan verzekerd is.

De prijs van een kattenverzekering is afhankelijk van het ras en de leeftijd van je kat. Omdat dit per kat verschilt, is het niet mogelijk om een vast bedrag te noemen.

Een kattenverzekering is een zorgverzekering voor je kat. Net zoals je zelf ook verzekerd bent. Met een kattenverzekering is je kat verzekerd tegen medisch noodzakelijk kosten die het gevolg zijn van een ongeval, ziekte of aandoening. 

Als je kat jonger is dan 10 jaar, kun je elke dekking afsluiten. Is je kat 10 jaar of ouder op het moment dat je de verzekering afsluit? Dan bieden wij alleen de dekking Ongevallen aan.  

Voor katten is de chip nog niet verplicht. Daarom kun je je kat verzekeren zonder chip.

LET OP: je kunt alleen declareren op het moment dat je kat een chipnummer heeft. Zonder chipnummer kunnen wij geen nota in behandeling nemen, en ben je dus niet verzekerd. Zorg er daarom voor dat je bij het eerstvolgende bezoek aan de dierenarts je kat laat chippen, en het chipnummer aan ons doorgeeft. Neem contact op met je adviseur, of geef het door via Mijn Univé of de Univé App. 

Ja, dat mag je zelf kiezen naar welke dierenarts je gaat. Dit kan de lokale dierenarts bij jou in de buurt zijn, maar je mag ook kiezen voor een dierenarts wat verder weg. De dierenarts moet wel in Nederland gevestigd zijn. 

Kies met een zeker gevoel voor de kattenverzekering van Univé

Service & Contact

Blogs over katten