Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over onze huisdierenverzekering

Afsluiten

Het afsluiten van een huisdierenverzekering is niet verplicht. Het is wel heel nuttig, omdat de kosten van de dierenarts vaak hoog zijn. Het is fijn als je huisdier dan verzekerd is.

Elk ras is welkom bij ons, van chihuahua tot Duitse herder. Dit geldt ook voor kruisingen.

Bij het berekenen van de premie moet u het ras van uw hond selecteren in een lijst. In deze lijst staan alle rassen die door de FCI (Fédération Cynologique Internationale) erkend zijn. Als het ras van uw hond er niet tussen staat, is dit waarschijnlijk (nog) niet erkend door de FCI. Kies dan voor ‘Kruising’ samen met de gewichtsklasse van uw hond. Is uw hond een pup op het moment dat u de verzekering aanvraagt? Kies dan het gewicht van de hond als deze volgroeid is.

Bestaande klachten of aandoeningen zijn niet verzekerd. Als u de verzekering bij ons aanvraagt, beoordelen wij de aandoening. Er zijn dan 3 mogelijkheden: 

  • Wij accepteren uw aanvraag; 

  • Wij plaatsen een clausule op de polis. Hierin geven wij aan dat medische kosten die te maken hebben met de bestaande aandoening niet verzekerd zijn. Medische kosten die u moet maken vanwege een andere ziekte of aandoening die nog niet bekend was toen u de verzekering aanvroeg, zijn uiteraard wel verzekerd; 

  • Wij wijzen de aanvraag af.   

Als uw hond jonger is dan 8 jaar, kunt u elke dekking afsluiten. Is uw hond 8 jaar of ouder op het moment dat u de verzekering afsluit? Dan bieden wij alleen de dekking Ongevallen aan.

Ja, dat kan. Per huisdier sluit u dan een verzekering af. 

Nee, dit is niet mogelijk. Wij verzekeren alleen gechipte huisdieren.

U vindt de geboortedatum in het huisdierenpaspoort of op de patiëntenkaart. 

Premie

De premie is onder andere afhankelijk van het ras en de leeftijd van de hond. Omdat deze zaken per hond kunnen verschillen, is het niet mogelijk om een vast bedrag te noemen.

Wij kunnen uw premie om meerdere redenen aanpassen. Bijvoorbeeld omdat de consumentenprijzen in Nederland zijn gestegen. Voor de huisdierenverzekering betekent dit dat de kosten voor dierenartsen en medicijnen stijgen.

In de diergeneeskunde is ook steeds meer mogelijk. Nieuwe technieken worden ontwikkeld en ingezet om sneller een diagnose te stellen of chronische aandoeningen beter te behandelen. Dit betekent dat behandelingen duurder worden.  

De premie van de huisdierenverzekering hangt onder andere af van de leeftijd van uw huisdier. Als uw huisdier ouder wordt, stijgt ook de premie. Dit komt doordat oudere dieren vaker naar de dierenarts gebracht worden. Met hogere kosten als gevolg. Wij passen onze premies hierop aan.  

Dekking

Een huisdierenverzekering kun je zien als een zorgverzekering voor uw huisdieren. Medisch noodzakelijke kosten die het gevolg zijn van een ongeval, ziekte of aandoening worden vergoed.

Ja, je mag zelf kiezen naar welke dierenarts je gaat. De dierenarts moet in Nederland gevestigd zijn.

Ja, er is een wachttijd van 30 dagen. Als er klachten ontstaan in de eerste 30 dagen van de verzekering, dan vergoeden wij de kosten niet. Dit geldt ook voor eventuele kosten van vervolgbehandelingen. En als u de dekking(en) Beweegzorg of Gebitszorg later toevoegt aan uw verzekering, geldt voor deze dekking(en) ook eerst een wachttijd van 30 dagen.

Per declaratie is er een eigen bijdrage van 20%. U heeft bij de huisdierenverzekering van Univé geen eigen risico. 

Wij vergoeden de kosten voor fysiotherapie en hydrotherapie. Wij vergoeden geen osteopathie, chiropractie, orthomanuele therapie, homeopathie en acupunctuur. 

Nee, dit is niet verzekerd.

Ja, ook die kosten vergoeden wij. Maar alleen als de ziekte of aandoening bij het afsluiten van de verzekering nog niet bekend was. En het is belangrijk dat u de dekking Ziektes en aandoeningen heeft afgesloten. 

Medische kosten die u in het buitenland maakt voor uw huisdier, zijn niet standaard verzekerd. Sluit hiervoor de aanvullende module Reizen af, voordat u op vakantie gaat. Zo zijn medische kosten die u in het buitenland moet maken, tot € 1.000 verzekerd.

Declaratie indienen

U kunt via Mijn Univé of de Univé App de declaratie indienen. Voeg altijd de nota van de dierenarts toe. Zo kunnen wij uw declaratie sneller beoordelen. Let op! Controleer de nota op de volgende punten, voordat u deze bij ons indient:  

  • het chipnummer staat op de nota 

  • het chipnummer op de nota is hetzelfde als het chipnummer op de polis.   

Wij betalen de nota altijd aan u. De nota van de dierenarts moet u dus eerst zelf betalen.

Bent u verzekerd voor de gemaakte medische kosten en heeft u van ons een bevestiging ontvangen dat wij uw nota gaan vergoeden? Dan duurt het maximaal vijf werkdagen voordat u het geld ontvangt.

Beëindigen of wijzigen

Ja, dat kan. U kunt via Mijn Univé of de Univé App uw verzekering aanpassen. Als u een dekking toevoegt, geldt ook hiervoor een wachttijd van 30 dagen. En er mogen geen bestaande klachten zijn, waardoor u kon verwachten dat u van deze dekking gebruik zou maken. 

Ja, u kunt de verzekering opzeggen wanneer u dat wilt. U sluit de huisdierenverzekering af voor de periode van één jaar. Zegt u de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd.

Als je huisdier is overleden, wilt je geen gedoe met je verzekering. Geef het daarom zo snel mogelijk aan ons door als je huisdier is overleden. Wij beëindigen dan de verzekering één dag nadat je huisdier is overleden. Stuur ons de nota of de verklaring van de dierenarts toe.