Ga naar inhoud

Wat gebeurt er als ik een ongeluk heb met mijn brommer en hoe meld ik dit?

Heb je een aanrijding gehad met je bromfiets?  

  • Erken geen schuld. Zeg ook niets over een eventuele schadevergoeding. 
  • Vul een Europees schadeformulier in met de tegenpartij. 
  • Meld je schade online via Mijn Univé
  • Zijn er ooggetuigen? Verzamel dan hun naam en contactgegevens. 

Na jouw schademelding krijg je meestal binnen 4 werkdagen een reactie van ons. Wil je zelf de status van je schademelding volgen? Dat kan via Mijn Univé of de Univé App.  

Heb ik een eigen risico? 

Als je WA-verzekerd bent, hebt je geen eigen risico. Bij een WA+ of een All Risk bromfietsverzekering heb je standaard een eigen risico van € 100. Je kunt ervoor kiezen om dit eigen risico hoger te maken voor een lagere premie.  

Was degene die op de bromfiets reed tijdens het ongeluk niet de bestuurder die op je polisblad staat? Dan heb je een extra eigen risico van € 1000 als de bestuurder jonger is dan de bestuurder op je polisblad.  

Wordt mijn premie hoger als ik de schade meld? 

Als je schadevrije jaren hebt opgebouwd, dan kan de schade je no-claimkorting verlagen. Je betaalt dan dus een hogere premie. Soms is het daarom voordeliger om de schade niet te melden en zelf te betalen. Bereken de gevolgen van de schademelding op je premie zelf online via Mijn Univé. 

Ik heb een WA-verzekering. Wordt mijn schade vergoed? 

Met een WA-bromfietsverzekering ben je niet verzekerd voorschade aan jouw eigen bromfiets. Je krijgt hiervoor geen vergoeding en je hoeft de schade niet te melden. Ben jij niet schuldig? Meld de schade dan bij de verzekeraar van de tegenpartij. Of schakel je rechtsbijstandverzekering in.  

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?