Ga naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Duitsland

Het kan gebeuren: je veroorzaakt een ongelukje op vakantie in Duitsland en er is schade. Natuurlijk is dat erg vervelend. Nog vervelender is het als je door deze schade hoge kosten moet betalen. Gelukkig ben je met een aansprakelijkheidsverzekering verzekerd tegen deze kosten. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. Onze aansprakelijkheidsverzekering heeft namelijk een werelddekking. Je bent hiermee dus ook in Duitsland verzekerd als je schade veroorzaakt. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering Duitsland 

Je bent met jouw aansprakelijkheidsverzekering ook op vakantie in het buitenland verzekerd. Deze verzekering heeft namelijk een werelddekking, net als je zorgverzekering. Dit betekent dat je overal ter wereld verzekerd bent. De dekking van je aansprakelijkheidsverzekering is ook overal gelijk: het maakt dus niet uit of je in Nederland of het buitenland schade veroorzaakt. Als je je partner en eventueel je kinderen hebt meeverzekerd, zijn zij ook in het buitenland verzekerd tegen aansprakelijkheidsschade. 

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je in binnen- en buitenland verzekerd tegen schade aan anderen én andermans spullen. De veroorzaakte schade wordt hierbij gedekt tot een bedrag van maximaal € 2,5 miljoen. 

Schade met je (huur)auto 

Wat niet onder je aansprakelijkheidsverzekering valt, is schade die je veroorzaakt met jouw eigen auto of met een huurauto. Schade door motorvoertuigen, waaronder dus ook auto’s, valt namelijk niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. Schade die je veroorzaakt met jouw eigen auto is wel verzekerd door jouw autoverzekering. Hiervoor moet je namelijk verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebben. 

Jouw autoverzekering geldt in de landen die op de groene kaart van je auto vermeld staan. Wil je meer weten over waar jouw auto wel en niet verzekerd is? Dit zie je op de groene kaart van jouw auto. 

Richt jij per ongeluk schade aan met een huurauto in plaats van jouw eigen auto? Deze schade is niet verzekerd door jouw aansprakelijkheidsverzekering, en ook niet door je autoverzekering. Je kunt een huurauto in het buitenland alleen verzekeren bij het verhuurbedrijf waar je de auto van huurt. Deze verzeker je dan voor de periode waarin je de auto huurt. Doe je dit niet, en veroorzaak je schade met de huurauto? Dan moet je deze schade uit eigen zak betalen. 

Aansprakelijkheidsverzekering Duitsland afsluiten 

Wil jij een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten om zorgeloos op vakantie te gaan naar Duitsland? Dat is bij Univé zo geregeld. Je sluit bij ons in enkele minuten online jouw aansprakelijkheidsverzekering af. Dan zie je ook meteen welke premie erbij hoort.  

Bereken jouw premie