Ga naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Duitsland

Het kan gebeuren: je veroorzaakt een ongelukje op vakantie in Duitsland en er is schade. Natuurlijk is dat erg vervelend. Nog vervelender is het als je door deze schade hoge kosten moet betalen. Gelukkig ben je met een aansprakelijkheidsverzekering verzekerd tegen deze kosten. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. Onze aansprakelijkheidsverzekering heeft namelijk een werelddekking. Je bent hiermee dus ook in Duitsland verzekerd als je schade veroorzaakt. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering Duitsland 

Je bent met jouw aansprakelijkheidsverzekering ook op vakantie in het buitenland verzekerd. Deze verzekering heeft namelijk een werelddekking, wat betekent dat je overal ter wereld verzekerd bent. De dekking van je aansprakelijkheidsverzekering is ook overal gelijk: het maakt dus niet uit of je in Nederland of het buitenland schade veroorzaakt. Als je je partner en eventueel je kinderen hebt meeverzekerd, zijn zij ook in het buitenland verzekerd tegen aansprakelijkheidsschade. 

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je in binnen- en buitenland verzekerd tegen schade aan anderen én andermans spullen. De veroorzaakte schade wordt hierbij gedekt tot een bedrag van maximaal € 2,5 miljoen. 

Schade door ongevallen in Duitsland

Heb je een ongeval veroorzaakt in Duitsland? Bijvoorbeeld omdat je tijdens je fietsvakantie tegen iets of iemand bent aangereden met de fiets? Als jij hierdoor aansprakelijk bent voor schade of letsel, dekt jouw aansprakelijkheidsverzekering deze schade. Het maakt voor jouw verzekering ook niet uit of het een ongeval met een Nederlandse of buitenlandse tegenpartij is. Jij bent gewoon verzekerd.

Schade aan jouw huurhuis of hotelkamer 

Als je verblijft in een gehuurd vakantiehuisje of hotelkamer, kun je daar soms schade veroorzaken. Bijvoorbeeld omdat je een vaas omstoot of de deur van een kastje loskomt. Het is ook mogelijk dat je spelende kinderen er per ongeluk iets kapot maken. Ook in zo’n situatie vergoedt je aansprakelijkheidsverzekering de schade. Dit geldt ook voor jouw meeverzekerde partner en/of kinderen.  

Heb je huisdieren en neem je deze mee op vakantie? Dan ben je ook verzekerd als zij schade veroorzaken. Schade die veroorzaakt wordt door jouw huisdieren is namelijk standaard verzekerd door jouw aansprakelijkheidsverzekering. Ook in het buitenland. 

Schade met je (huur)auto 

Wat niet onder je aansprakelijkheidsverzekering valt, is schade die je veroorzaakt met jouw eigen auto of met een huurauto. Schade door motorvoertuigen, waaronder dus ook auto’s, valt namelijk niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. Schade die je veroorzaakt met jouw eigen auto is wel verzekerd door jouw autoverzekering. Hiervoor moet je namelijk verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebben. 

Jouw autoverzekering geldt in de landen die op de groene kaart van je auto vermeld staan. Wil je meer weten over waar jouw auto wel en niet verzekerd is? Dit zie je op de groene kaart van jouw auto. 

Richt jij per ongeluk schade aan met een huurauto in plaats van jouw eigen auto? Deze schade is niet verzekerd door jouw aansprakelijkheidsverzekering, en ook niet door je autoverzekering. Je kunt een huurauto in het buitenland alleen verzekeren bij het verhuurbedrijf waar je de auto van huurt. Deze verzeker je dan voor de periode waarin je de auto huurt. Doe je dit niet, en veroorzaak je schade met de huurauto? Dan moet je deze schade uit eigen zak betalen. 

Aansprakelijkheidsverzekering Duitsland afsluiten 

Wil jij een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten om zorgeloos op vakantie te gaan naar Duitsland? Dat is bij Univé zo geregeld. Je sluit bij ons in enkele minuten online jouw aansprakelijkheidsverzekering af. Daarbij zie je ook meteen hoeveel premie je hiervoor gaat betalen.  

Bereken jouw premie