Ga naar inhoud

Premie betalen zorgverzekering

Wilt u meer weten over de premie voor uw zorgverzekering? U vindt het hieronder. We hebben de belangrijkste informatie rondom premie betalen voor u op een rij gezet. 

Betaaltermijn premie

U heeft twee mogelijkheden als het gaat om het betalen van uw premie, namelijk: 

 1. U betaalt uw premie per maand. Uw premie betaalt u altijd vooraf, dus eind december betaalt u de premie voor januari.  
 2. U kiest voor jaarbetaling. Deze wordt eind december afgeschreven. Het voordeel van een jaarbetaling is dat u 1% korting krijgt op uw premie. 

Bent u al klant bij ons? Dan kunt u uw betaaltermijn eenvoudig wijzigen in Mijn Univé Zorg.

Betaaltermijn wijzigen in Mijn Univé Zorg

Bent u nog geen klant? Dan kunt u bij het afsluiten van uw zorgverzekering uw termijn kiezen.

Goed om te weten: past u uw voorkeur voor uw betaaltermijn na 20 december aan? Dan kunnen wij deze helaas niet meer verwerken voor de betaling van eind december. Daarom verrekenen we in januari wat u teveel of te weinig heeft betaald.  

Betaalwijze premie

Ook kiest u zelf de betaalwijze die het beste bij u past. Er zijn 3 opties:

 1. De meestgebruikte betaalwijze is via automatische incasso.
 2. Wilt u de betaling liever zelf in de hand hebben? Dan kiest u voor betalen per e-mail (iDEAL).
 3. Of u kiest voor een betaalverzoek per post (acceptgiro). Let op: kiest u hiervoor? Dan betaalt u € 1,50 per acceptgiro.  

Lees meer over de verschillende betaalwijzen die wij aanbieden

Al klant bij ons? Pas dan uw betaalwijze zelf makkelijk aan in Mijn Univé Zorg. 

Betaalwijze aanpassen in Mijn Univé Zorg

Bent u nog geen klant? Dan kunt u uw betaalwijze aangeven bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering.

Veelgestelde vragen

Uw toestemming voor automatische incasso is van toepassing voor de betaling van premie, het eigen risico, eigen bijdragen en onterecht uitbetaalde vergoedingen. Voor het eigen risico, eigen bijdragen en onterecht uitbetaalde vergoedingen incasseren wij maximaal € 385 automatisch per keer. Is het bedrag hoger dan € 385? Dan ontvangt u van ons een betaalverzoek per post. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

 • Betaalt u via automatische incasso? Dan schrijven wij het bedrag rond de 27e van de maand af. U betaalt dan de premie voor de daarop volgende maand.
 • Betaalt u via een betaalverzoek per post? Dan ontvangt u deze uiterlijk op de 30e van de maand. Het betaalverzoek per post moet u vóór de 12e van de maand betalen.

U bepaalt zelf of u uw premie per maand of per jaar betaalt. Dit kunt u als hoofdverzekerde wijzigen in Mijn Univé Zorg.

 • Heeft u uw zorgverzekering vóór 19 december afgesloten? Dan schrijven wij rond 27 december de premie voor januari af.
 • Heeft u uw zorgverzekering tussen 19 december en 9 januari afgesloten? Dan schrijven wij rond 16 januari de premie voor januari af.
 • Heeft u uw zorgverzekering tussen 9 januari en 1 februari afgesloten? Dan schrijven wij rond 27 januari de premie voor januari én februari af. Houd er dus rekening mee dat wij een hoger bedrag afschrijven.

Hierna schrijven wij de premie elke maand rond de 27e af. U betaalt dan de premie voor de daarop volgende maand.

 • Heeft u uw zorgverzekering vóór 19 december gewijzigd? Dan schrijven wij rond 27 december de premie voor januari af.
 • Heeft u uw zorgverzekering tussen 19 december en 9 januari gewijzigd? Dan schrijven wij rond 16 januari de premie voor januari af.
 • Heeft u uw zorgverzekering tussen 9 januari en 23 januari gewijzigd? Dan schrijven we rond 27 januari de premie voor februari af. Bij die betaling verrekenen we de te veel of te weinig betaalde premie van januari.
 • Heeft u uw zorgverzekering tussen 24 januari en 1 februari gewijzigd? Dan verrekenen wij rond 27 februari (betaling voor maart) de te veel of te weinig betaalde premie van januari en februari.

Het rekeningnummer van Univé Zorg is NL20 INGB 0000 6861 29. Deze rekening staat op naam N.V. Univé Zorg. Heeft u een buitenlands rekeningnummer? Gebruik dan BIC-code INGBNL2A.