Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de zakelijke bromfietsverzekering

Bromfietsen die gebruikt worden voor koeriersdiensten verzekeren wij niet. Uw adviseur kan u informeren over mogelijkheden buiten Univé.

Ja dat kan. Uw verzekering is dagelijks opzegbaar. En heeft u een vrijwaringsbewijs van de verkoop, dan kan de verzekering vanaf de verkoopdatum worden beëindigd. Neem in dat geval contact op met uw Univé-adviseur.

Een bromfiets mag niet harder dan 45 kilometer per uur en een snorfiets niet harder dan 25 kilometer per uur. Opgevoerde snorfietsen en bromfietsen zijn niet verzekerd. De schade die daarmee wordt veroorzaakt is dan ook niet gedekt. Dit geldt ook voor WA-schade.

​Ja. De high speed e-bikes vallen onder de categorie Bromfietsen.

Ja, het standaard eigen risico bij WA+ en All Risk is € 250,- per schadegeval. U kunt uw premie verlagen door € 500,- eigen risico te kiezen.

Ja, u bent voor diefstal verzekerd als u kiest voor de dekking WA+ of All Risk. Gebruik naast het standaard bromfietsslot minstens 1 ART-goedgekeurd slot uit de categorie met 3, 4 of 5 sterren.

Gebruikt u uw bromfiets voor uw eigen bedrijf? Dan is het belangrijk om uw bromfiets zakelijk te verzekeren. Ook als u de bromfiets vaker privé dan zakelijk gebruikt, heeft u een zakelijke bromfietsverzekering nodig. Een particuliere bromfietsverzekering biedt namelijk niet altijd dekking voor zakelijke ritten.

​Bij aanrijdingen tussen 'sterke' en 'zwakke' verkeersdeelnemers, bijvoorbeeld een automobilist en een fietser, wordt de zwakke partij vaak in het gelijk gesteld. Zelfs al kan de automobilist zijn onschuld aantonen. Dit gaat dan ten koste van de opgebouwde no-claimkorting. Bij Univé is dat anders. Bent u in zo'n situatie niet schuldig, dan heeft de schade geen negatieve invloed op uw no-claimkorting.

Met casco wordt bedoeld de dekking voor schade aan uw eigen bromfiets. WA (wettelijke aansprakelijkheid) betreft de dekking voor schade aan spullen van anderen.

Gebruik naast het verplichte ART-veiligheidsslot (minimaal categorie 3) liefst nog een extra slot. Zorg ervoor dat het slot niet op de grond ligt, want dan kan het met een hard voorwerp eenvoudig opengebroken worden.

Bij een zakelijke bromfietsverzekering is privégebruik wel altijd meeverzekerd. Bij zakelijk gebruik moet u denken aan klantbezoek en woon-werkverkeer met een bedrijfsbromfiets. Maar ook goederenvervoer, personenvervoer (recreatie) of een rijschool. Rijdt u met uw eigen bromfiets naar uw werk en terug? Dan valt dat onder privégebruik. Daarvoor heeft u geen zakelijke autoverzekering nodig.

Als er enkele bestuurders zijn, kunt u de jongste bestuurder opgeven of voor 'diverse bestuurders' kiezen. U heeft dan geen extra eigen risico. Kiest u voor een oudere bestuurder, maar wordt een schade veroorzaakt door een bestuurder jonger dan 26 jaar? Dan geldt boven op het gekozen eigen risico een extra eigen risico van € 1.000,-. Dit extra eigen risico geldt ook bij WA-schade.

​Nee, het aantal treden geeft aan hoeveel no-claimkorting van toepassing is. Het aantal schadevrije jaren geeft aan hoeveel jaren u schadevrij heeft gereden.