Ga naar inhoud

Verzuimverzekering

Waar moet ik aan denken bij een zieke medewerker?

Maak een afspraak

Als ondernemer is bedrijfscontinuïteit heel belangrijk

Een zieke medewerker kan grote gevolgen hebben voor uw onderneming. Zeker als uw medewerker langdurig ziek is. U moet uw zieke medewerker doorbetalen en misschien ook een vervangende medewerker inhuren. Dit zijn hoge kosten die u het liefst wilt voorkomen. Natuurlijk voert u daarom jaarlijks een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uit en houdt u zich aan de re-integratieverplichtingen richting zieke werknemers. Ook voldoet u aan alle regels van de Uitvoering Wet Verbetering Poortwachter.

Wilt u zeker weten dat u dit allemaal goed geregeld heeft? Onze adviseur kijkt graag met u mee.

Waar moet ik aan denken als een medewerker ziek is?

Een zieke medewerker is vervelend en wilt u het liefst voorkomen. Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een zieke medewerker, dan komt er heel wat op u af. Wist u dat...

...u bij een langdurig zieke medewerker een re-integratiedossier moet bijhouden?
...u iedere 6 weken de voortgang moet bespreken met uw medewerker?

Zo zijn er meer zaken waar u rekening mee moet houden. Voorkomen dat u onnodige extra kosten maakt door zieke medewerkers bijvoorbeeld. Wij beantwoorden al uw vragen en kijken samen of uw verzuimverzekering hierop aansluit.

U bent verplicht om de eerste 2 jaar minimaal 70% van het loon door te betalen

Met een verzuimverzekering verzekert u de verzuimkosten in deze eerste twee jaar. Is uw medewerker na 2 jaar ziekte nog niet (volledig) aan het werk? Dan beoordeelt het UWV of en hoeveel uw medewerker nog wel kan werken. En hoeveel hij/zijdaarmee kan verdienen. Op basis van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) wordt bepaald welke uitkering uw medewerker krijgt. Deze financiële risico’s kunt u beperken door een verzuimverzekering af te sluiten.

De voordelen van een verzuimverzekering

  • Uw verzuimverzekering sluit aan op uw onderneming en CAO;
  • Uw bedrijfscontinuïteit blijft gewaarborgd;
  • U wordt ondersteund bij een goede uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter.

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Maak uw bedrijf cyber fit

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2023.

Doe ook mee

Meer weten? Uw adviseur helpt.

Uw adviseur helpt u bij uw vragen rond verzuim

Bijvoorbeeld hoe u voorkomt dat u onnodig extra kosten maakt door zieke medewerkers. Heeft u een CAO? Welke arbodienst kiest u? Wij beantwoorden al uw vragen en kijken dan samen of uw verzuimverzekering hierop aansluit.

Meer weten over de verzuimverzekering?

Maak dan een afspraak met uw Univé-adviseur. Samen met u kijken we hoe uw verzuimverzekering het beste aansluit bij uw behoefte en wensen.

Maak een (telefonische) afspraak