Ga naar inhoud

Schade aan de garagepoort en je verzekering

Bij schade aan je garagepoort of garagedeur wil je natuurlijk graag dat die schade vergoed wordt. Maar het is van verschillende factoren afhankelijk of dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Hier geven we je meer informatie over wat er gebeurt bij schade aan je garagepoort en welke verzekering op zo’n moment in beeld komt. 

Schade aan garagepoort valt onder je opstalverzekering 

Met een opstalverzekering verzeker je je tegen schade die aan je woning zelf kan ontstaan. Denk daarbij aan alles dat in of aan je woning vastzit. Zoals de cv-installatie, de keukenapparatuur die is ingebouwd of de leidingen door je hele huis. Ook een garagepoort of garagedeur valt hier onder.  

Tenminste, als die garage op je eigen terrein staat. Een garagebox die op hetzelfde adres staat als je woning telt namelijk als een bijgebouw van je huis. Dit is niet alleen het geval bij een losse garagebox, maar ook voor een garage die vastzit aan je huis.  

Als je garagebox op een ander adres geregistreerd staat, moet je die wel apart verzekeren. Je regelt het gemakkelijk via een adviseur van Univé in een van onze winkels

Let wel op: alleen garages of garageboxen van 60m2 of kleiner vallen standaard onder je opstalverzekering. Is je garage(box) groter dan 60m2? Regel de verzekering van je garagebox dan via een Univé-adviseur.

Schade en je opstalverzekering 

Bij Univé vergoeden we de schade die ontstaan is aan je garage als gevolg van brand, bliksem, storm, water, diefstal, vandalisme of aanrijding. Ofwel: door een van buiten komende gebeurtenis. Schade als gevolg van huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is ook bij ons verzekerd. 

Spullen in garage ook meeverzekerd? 

Misschien vraag je je af of de spullen in je garage ook meeverzekerd zijn bij schade. Op dat punt komt je inboedelverzekering om de hoek kijken. Als de garage op een ander adres staat, moet je daar een aparte inboedelverzekering voor hebben afgesloten. Staat hij op je woonadres, dan valt het onder je reguliere inboedelverzekering.  

Opstalverzekering afsluiten 

Zeker weten dat je garage of garagebox goed verzekerd is? Sluit dan een opstalverzekering bij Univé af. Dat doe je heel gemakkelijk online. Bereken hieronder ook direct je bijbehorende premie. 

Bereken je premie