Ga naar inhoud

Regenpijp verstopt

Wanneer de dakgoot verstopt raakt heeft dit meestal ook een verstopte regenpijp tot gevolg. De kans op lekkage en schade aan en in jouw woning wordt hierdoor nog groter. Hoogste tijd om de regenpijp te ontstoppen dus.

Regenpijp ontstoppen: 3 tips

Een beginnende verstopping kun je vaak nog zelf verhelpen. Het is dan wel belangrijk dat je over een goede ladder en ander gereedschap beschikt. Met deze tips is jouw regenpijp snel weer ontstopt.

1. Maak de dakgoot schoon
Zoals gezegd is een verstopte dakgoot vaak de oorzaak van een verstopping in de regenpijp. De dakgoot schoonmaken is dus een logische eerste stap voordat je de regenpijp gaat ontstoppen. Is het meeste vuil weg? Laat dan water door de regenpijp lopen om te kijken of de verstopping is opgelost.

2. Verwijder vuil uit de regenpijp
Dit kan een wat lastiger klusje zijn. Je kunt eerst proberen om met een lange stok, ijzerdraad met haak of een trekveer het vuil uit de regenpijp te verwijderen. Ook zijn er ontstoppingssets die je in combinatie met een hogedrukreiniger kunt gebruiken.

3. Laat een specialist de regenpijp ontstoppen
Het kan best gevaarlijk zijn om een regenpijp te ontstoppen, vooral wanneer je dit van bovenaf doet. Let daarom goed op je veiligheid en schakel een specialist in wanneer je er niet uitkomt of het te gevaarlijk wordt.

Een verstopte regenpijp voorkomen

Wanneer jouw regenpijp verstopt raakt, is dat erg onhandig en vervelend. Je kunt dit voorkomen door regelmatig je dakgoot schoon te maken. Sta je liever niet zelf op de ladder? Huur dan een schoonmaakbedrijf in die het voor je kan schoonmaken.