Ga naar inhoud

Schade aan laminaat en je verzekering

Stel: je hebt een laminaatvloer in je woning. Maar door een onvoorziene gebeurtenis loopt deze vloer schade op. Bijvoorbeeld als gevolg van waterschade. Wordt deze schade dan vergoed? En welke verzekering komt op dat punt om de hoek kijken? Gaat het dan om je inboedelverzekering of juist je opstalverzekering? Hier geven we je meer informatie over wat er gebeurt bij schade aan je laminaatvloer en welke verzekering je dan kunt aanspreken. 

Schade aan laminaat valt onder je opstalverzekering 

Om te achterhalen of schade aan je laminaat onder je inboedel- of opstalverzekering valt, is het goed om naar de standaardregel te kijken. Die luidt als volgt:  

Je opstalverzekering omvat alle onderdelen van je woning die niet weg te halen zijn zonder dat je een flinke beschadiging veroorzaakt. De inboedelverzekering komt in beeld bij alle spullen in huis die je kunt meenemen zonder dat je het van het huis los hoeft te maken.​  

 De vaste vloerafwerking, zoals laminaat, valt bij ons onder je opstalverzekering. Tapijt en vinyl zijn makkelijker te verwijderenuit je huis, daarom valt dit onder je inboedelverzekering. 

Let op: zachte vloerbedekkingsoorten zoals tapijt, vinyl en linoleum vallen altijd onder de inboedelverzekering. Zelfs als die vloer verlijmd is.  

Opstalverzekering en laminaat: schade vergoed door Univé 

Bij Univé vergoeden we altijd de schade die ontstaan is aan een laminaatvloer als gevolg van brand, bliksem, storm, water, diefstal, vandalisme of aanrijding. We noemen zo’n gebeurtenis een van buiten komende gebeurtenis. Schade als gevolg van huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is ook bij ons verzekerd. 

Schade aan laminaat door iemand anders 

Soms veroorzaakt iemand anders per ongeluk schade aan je laminaat. Zoals een emmer verf die je broer tijdens het klussen laat omvallen. Deze schade kan je verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de persoon die de schade bij jou in huis veroorzaakte. 

Waterschade laminaat 

Is waterschade de reden dat je laminaat verpest is? Dan bepaalt de reden van de waterschade of de laminaatschade vergoed wordt. Zo kun je rekenen op een vergoeding bij: 

  • Schade als gevolg van bevroren of gesprongen leidingen. 

  • Schade door een onvoorziene omstandigheid. 

  • Zeer hevige regen, hagel of sneeuw.  

  • Een lekkage aan je dakgoot of het dak zelf.

Je krijgt de schade niet vergoed bij:

  • Waterschade door achterstallig onderhoud.  

  • Schade bij een overstroming door een dijkbreuk. Via de Wet Tegemoetkoming Schade (WTS) kan je nog wel een compensatie van de overheid krijgen.  

  • Schade door nalatigheid doordat je bijvoorbeeld een raam liet open staan.  

Woonverzekering afsluiten 

Zeker weten dat de spullen in en aan je huis goed verzekerd zijn? Sluit dan een of meerdere woonverzekeringen van Univé af. Dat doe je heel gemakkelijk bij ons online. Bereken ook direct je bijbehorende premie. 

Premie berekenen inboedelverzekeringPremie berekenen opstalverzekering