Ga naar inhoud

12 september 2022Vervoer

Veilig op weg in de auto: zó doe je dat!

Een veilige buurt vinden we belangrijk. Ook als het gaat om het verkeer. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen en je buren. Univé helpt je hierbij. Zó ga je veilig op weg: 

Hou je aan de snelheid 

Binnen de bebouwde kom rij je maximaal 50, behalve in 30-km-zones. Dat weten we allemaal. Maar het is niet altijd even makkelijk. Daarom hebben we een aantal tips over snelheid voor je op een rij gezet. 

Rij MONO 

Verreweg de gevaarlijkste afleiding tijdens het autorijden is de smartphone. Als je wilt voorkomen dat je hierdoor onveilige situaties veroorzaakt, kom je met onze tips over MONO rijden een heel eind. 

Verbeter je rijgedrag 

Er zijn meer manieren dan alleen je snelheid in de gaten houden als je veiliger wilt rijden. Ook op het gebied van remmen en optrekken kun je dingen verbeteren. Onze tips over veilig rijden helpen je daarbij. 

Bonustip: probeer Veilig op Weg 

Minder auto-ongelukken en meer verkeersveiligheid, daar profiteert iedereen van. Daarom is Univé proactief bezig met veiligheid in het verkeer. Dat doen we door onze klanten ter aanvulling op onze autoverzekering de gratis dekking Veilig op Weg aan te bieden. Hiermee krijg je inzicht in je rijgedrag met het oog op mogelijke verbetering. Als beloning kun je tot maximaal 10% van je premie terugverdienen door veilig te rijden.     

Zo werkt het  

Veilig op Weg is een functie in de Univé App die inzicht geeft in je rijgedrag en telefoongebruik (MONO rijden) tijdens het rijden. Bij goed rijgedrag krijg je een premiekorting tot maximaal 10%. Na elke rit is in de Univé App de ritscore te zien. Waar heb je te hard gereden? Of heb je je mobiele telefoon gebruikt tijdens het rijden? Tips om het rijgedrag te verbeteren staan ook in de app. En na elk kwartaal zie je de kwartaalscore en hoeveel korting op de premie je ontvangt. 

Meer over Veilig op Weg  

Deel dit bericht