Ga naar inhoud

17 mei 2021Reizen

Slim je fiets stallen in de schuur, aan de muur of in de lucht

Je fiets wil je graag goed en veilig stallen. Maar fietsen nemen best wat ruimte in in de schuur, terwijl je daar misschien ook nog je tuinmeubels of een werkbank neer wilt zetten.

Of misschien heb je helemaal geen schuur. Daarom 4 alternatieve tips om je fiets veilig én ruimtebesparend te stallen.

Omhoog tegen de muur

Zet je fiets binnen recht omhoog tegen de muur, alsof je over de muur gaat fietsen. Door de fiets op het achterwiel te zetten, bespaar je heel wat ruimte. Voorkom dat je fiets omvalt door een haak vast te zetten in de muur en het voorwiel daarin te hangen. Als je een achterwiel met spatbord hebt, kun je een blokje op de grond vastmaken. Hier kun je het wiel op zetten, zodat het spatbord niet kapot gaat.

Hang ‘m aan de muur

Een fiets binnen aan de muur hangen, kan met een steun waar je de fiets op tilt. Dit is vooral handig als je een fiets met stang hebt. Je kunt zo’n steun zelf maken, maar er zijn ook talloze varianten te koop. Bijvoorbeeld steunen die meteen als slot dienen: ideaal voor bijvoorbeeld een racefiets, die zelf niet op slot kan.

In de lucht

Ook de fietslift wordt steeds populairder. Je kent ze misschien van bij de fietsenmaker: met een haak pak je het stuur en het zadel vast, om vervolgens met een katrol de fiets omhoog te hijsen. Dit is vooral handig als je de fiets niet elke dag nodig hebt en de fiets niet te zwaar is.

Fiets in de kast

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar er zijn steeds meer opbergmeubels met een plekje voor je fiets. Bijvoorbeeld een stellingkast, met een vak waarin je de fiets op het achterwiel zet. Of een kast waar je de fiets bovenop kunt zetten, met een gleuf voor de wielen.

Je fiets goed verzekerd

Een mooi plekje gecreëerd om je fiets te stallen? Heel goed! Als je je fiets veilig gestald hebt, ben je goed verzekerd bij diefstal. Staat je fiets in je huis of de schuur en is de deur ook op slot, dan is je fiets bij diefstal verzekerd op je inboedelverzekering. Stal je je fiets ergens anders, of wil je ook verzekerd zijn als je met de fiets op pad gaat? Dan is het slim om een fietsverzekering af te sluiten.

Deel dit bericht