Ga naar inhoud

8 november 2019Vervoer

Private lease: veilig rijden door rijhulpsystemen

Als automobilist zul je wel weten dat ook op autogebied de technologie niet stilstaat. Auto’s worden steeds zuiniger en autorijden wordt duurzamer. Natuurlijk krijgt ook de veiligheid van jou en je passagiers alle aandacht. Slimme rijhulpsystemen maken het rijden voor jou comfortabeler én veiliger. En dat is maar goed ook, want het verkeer wordt steeds drukker en een ongeluk ligt op de loer.

Met een veilige leaseauto de weg op

Sommige private leaseauto’s zijn jong gebruikt, maar verreweg de meeste zijn nieuw. In zo’n nieuwe leasewagen vind je dan ook vaak allerlei rijhulpsystemen (zogenaamde Advanced Driver Assistance Systems of ADAS). Denk aan een automatisch remsysteem en een parkeerhulp. Daarnaast waarschuwt rijstrookondersteuning je wanneer je onbedoeld je rijstrook verlaat of wanneer je van rijstrook verandert zonder dat je richting aangeeft. En adaptive cruise control helpt je niet alleen te rijden met een constante snelheid, maar kan ook remmen en gas geven. Daarmee profiteer je dus optimaal van de veiligheid van private lease.

Verplichte, gratis onderhoudsbeurten

Die rijhulpsystemen zijn er allemaal voor jouw veiligheid. Zodat de kans op een ongeluk een stuk kleiner wordt. Het zijn dus méér dan zomaar snufjes. En juist om je te verzekeren van dat veilige gevoel, maken verplichte, gratis onderhoudsbeurten standaard deel uit van het all-in private leasecontract. Zo bespaar je niet alleen op onderhoud, maar kun je ook onveilige situaties helpen voorkomen.

Een zuinige en slimme auto leasen

Nieuwe leaseauto’s zijn dus voorzien van technologie die je veiligheid vergroot. Maar door de slimme tools waarmee de auto’s zijn uitgerust, kun je ook zuiniger rijden. Daardoor zijn ze minder belastend voor het milieu. Heb je wel eens gedacht aan betaalbare private lease in een elektrisch of hybride model? Door de vastgestelde leaseperiode rijd je steeds maar voor een beperkte tijd in je leaseauto. Dat maakt het extra aantrekkelijk om na een aantal jaar te kiezen voor een doorontwikkeld model met een groter kilometerbereik.

Private Lease met Univé

Als verzekeraar wil Univé haar leden op diverse terreinen zekerheid bieden. Niet alleen via prima verzekeringen, maar ook door diensten te ontwikkelen die helpen om risico’s te voorkomen en schade te beperken. Univé Private Lease is zo'n initiatief.

Meer weten over privé lease? Lees dan ook onze blogs Private lease – wat is dat eigenlijk?Flexibel private leasen: mogelijkheden genoeg en Private lease: voordelig een tweedehands auto leasen.

Deel dit bericht