Ga naar inhoud

2 augustus 2017Vervoer

Pech gehad: Overnachten in het buitenland bij panne.

Een gesneuvelde ruit bij Luik, lekke band bij Wilhelmshaven of motorpech bij het Belgische De Panne? Pech onderweg kan iedereen overkomen. Vaak ben je bij een pechgeval in het buitenland na een paar uur alweer on the road. Maar wat doe je als de reparatie twee volle dagen duurt? Dan moeten jij en je medereizigers overnachten bij de pechplek. Ook al heb je de Pechhulp bij je autoverzekering en krijg je de overnachting vergoed, het blijft balen. Tenzij je van deze onverwachte wending een onvergetelijke ervaring maakt. Pak het slim aan met deze tips en verander van een pechvogel in een geluksvogel!

Hoe regel je het makkelijkst accommodatie bij pech?

Sinds juni 2017 heb je in EU-landen in ieder geval al één zorg minder. Internetten op je smartphone of tablet kan voor de normale tarieven en gaat gewoon van je normale bundel of prepaid-tegoed af. Op zoek naar de beste accommodatie dus! Hieronder lees je wat de handigste websites en apps zijn om in no-time een goede slaapplek te vinden.

Van hot naar her naar hotel

Heb je pech langs de snelweg, check dan de kaarten met hotels langs Europese snelwegen op Langsdesnelweg.eu of bij de ANWB. Als je een hotel boekt, dan wil je waarschijnlijk zo voordelig mogelijk uit zijn. Populaire boekingssites die prijzen vergelijken zijn Booking.comTripAdvisorExpediaAgoda en Trivago. Het mooie van TripAdvisor is dat het vooral gebaseerd is op ervaringen van andere mensen. Trivago is een metazoekmachine die 200 boekingssites voor je doorzoekt. Snel afkaarten: dit soort boekingssites hebben doorgaans een kaartfunctie, zodat je meteen ziet welke hotels er in de buurt zitten.

Hotel boeken: bespaar met deze toptip

Wist je dat hotels commissie moeten betalen aan boekingssites? Daarom willen ze nog weleens korting geven als je niet reserveert via zo’n site, maar ze direct zelf benadert.

Pechpareltjes: van kasteel tot quasi kamperen

De tijd dat je bij een pechverblijf was aangewezen op mottige motels ligt gelukkig ver achter ons. Andere opties te over. Op sites als AirbnbWimdu en Booking.com vind je accommodaties op de meest uiteenlopende plekken. Van zolderkamers in simpele stadsappartementen tot suites in afgelegen paleizen. Toevallig in de buurt? Boek dan iets in één van deze drie magnifieke pechpareltjes:

 In dit Toscaanse kasteel slaap je als een prins(es).

 Deze ontwiekte windmolen is koren op je molen als je strandt in het Zuid-Engelse Kent.

 Het leukste thuis? Dat is deze pipowagen in een middeleeuws dorp in Bourgondië.

Laat de kampeerpret maar vast beginnen

Ben je met de vouwwagen, caravan of tent op pad en krijg je pech? Breek de tent dan figuurlijk af door 'm letterlijk op te zetten. De kampeerpret kan namelijk alvast beginnen! Als er tenminste een camping in de buurt is. In de ACSI-app voor campings (12,99 euro, werkt ook offline) vind je maar liefst 8.600 Europese campings.

Bijzonder overnachten: slapen bij een local

Een bijzondere vorm van overnachten: via Homestay.com kun je slapen bij een local. Wie weet woont er toevallig iemand in de buurt van jouw pechlocatie die slaapplaatsen beschikbaar heeft? Een mooie manier om plaatselijke mensen te ontmoeten en hun cultuur op te snuiven. En wie weet houd jij er een mooi souvenirtje aan over: vrienden voor het leven. BeWelcome en Couchsurfing zijn trouwens vergelijkbare initiatieven.

Pechhulp van Univé

Univé helpt je graag weer snel op weg als het even tegenzit. Heb je de Pechhulp bij je autoverzekering? Dan ben je bij pech in het buitenland ook verzekerd voor het verzenden van onderdelen, het terugbrengen van de auto naar Nederland én de hotelovernachtingen.

Deel dit bericht