Ga naar inhoud

3 oktober 2022Vervoer

Hoe rij ik veiliger? 5 tips - Univé

Je kan meer doen dan je snelheid in de gaten houden als je veilig wilt rijden. Wil je je rijgedrag verbeteren? Bekijk deze 5 tips.

Veel ongevallen zijn te voorkomen  

Meer dan de helft van alle ongelukken bestaat uit aanrijdingen van achteren en kettingbotsingen. Vaak kun je deze ongevallen voorkomen door afstand te houden. En door met beleid te remmen en op te trekken. 

5 tips voor veiliger rijgedrag: 

  1. Houd 2 seconden afstand met je voorganger 

Je hebt 1 seconde nodig om te reageren op een noodsituatie in het verkeer. Daarom is het letterlijk van levensbelang dat je minimaal 2 seconden afstand houdt.  

  1. Probeer minder te remmen 

Op een eerder moment je gas loslaten is een goede manier om af te remmen zonder dat je remlichten voor schrikreacties kunnen zorgen achter je. 

  1. Trek rustig op 

Zo geef je jezelf genoeg tijd om goed te zien wat er voor je gebeurt. 

  1. Rijd niet altijd de maximumsnelheid 

Veel eerder kom je niet aan als je continu op topsnelheid blijft rijden. Hoe harder je rijdt, des te gevaarlijker de situatie kan worden. Rijd gerust een beetje zachter als de verkeerssituatie daarom vraagt. Bijvoorbeeld bij slecht weer, of wanneer het druk is op de weg. 

  1. Geef het goede voorbeeld 

Misschien klinkt het wat vreemd: maar probeer zo saai mogelijk te rijden. Dus veilig, voorspelbaar en constant. Als jij je hoofd koel houdt achter het stuur, doen anderen dat ook sneller. 

Bonustip: probeer Veilig op Weg 

Minder auto-ongelukken en meer verkeersveiligheid, daar profiteert iedereen van. Daarom is Univé proactief bezig met veiligheid in het verkeer. Dat doen we door onze klanten ter aanvulling op onze autoverzekering de gratis dekking Veilig op Weg aan te bieden. Hiermee krijg je inzicht in je rijgedrag met het oog op mogelijke verbetering. Als beloning kun je tot maximaal 10% van je premie terugverdienen door veilig te rijden.     

Zo werkt het  

Veilig op Weg is een functie in de Univé App die inzicht geeft in je rijgedrag en telefoongebruik (MONO rijden) tijdens het rijden. Bij goed rijgedrag krijg je een premiekorting tot maximaal 10%. Na elke rit is in de Univé App de ritscore te zien. Waar heb je te hard gereden? Of heb je je mobiele telefoon gebruikt tijdens het rijden? Tips om het rijgedrag te verbeteren staan ook in de app. En na elk kwartaal zie je de kwartaalscore en hoeveel korting op de premie je ontvangt. 

Meer over Veilig op Weg  

Veilig op Weg - Gratis dekking bij de autoverzekering (unive.nl)

Deel dit bericht