Ga naar inhoud

27 augustus 2020Reizen

Gedupeerd door corona? Univé kan jou misschien financieel helpen.

Heb je een geldige annuleringsverzekering bij Univé? Dan zijn kosten door een pandemie normaal gesproken niet verzekerd. Maar Univé maakt een financieel gebaar aan haar leden die door corona met de kosten blijven zitten. Hieronder lees je er meer over.

Gewijzigde vakantieplannen door corona

Heb jij door de coronamaatregelen je reis moeten wijzigen, staken of zelfs annuleren? Vaak kun je dan rekenen op een omboeking, een vergoeding, een voucher of zelfs teruggave van gemaakte kosten. Bijvoorbeeld via de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Maar dat geldt niet voor iedereen. Heb je geen tegemoetkoming gekregen en heb je wel een annuleringsverzekering bij Univé? Dan kun je gebruikmaken van onze coulanceregeling. Zo steunt Univé haar leden financieel.

Geboekt vóór 13 maart 2020?

Heb je vóór 13 maart 2020 een vakantie geboekt en daarvoor een annuleringsverzekering afgesloten? En heb je vanwege corona niet kunnen afreizen naar je bestemming? Dan kun je vanwege je annuleringsverzekering rekenen op een financiële tegemoetkoming. Maar dat kan dus alleen als je niet al op een andere manier compensatie hebt ontvangen voor het mislopen van je vakantie of een deel ervan.

Deze regeling geldt ook als je dit jaar je meivakantie hebt moeten annuleren en eerder te horen hebt gekregen dat de dekking van je annuleringsverzekering niet uitkeert. En ook als je tijdens de zomer– tot 1 oktober 2020 – door corona je vakantie in duigen hebt zien vallen.

Tegemoetkoming uit de Solidariteitspot

Je hebt recht op een eenmalige tegemoetkoming uit de speciale Univé Solidariteitspot bij een annulering in de periode 13 maart – 1 oktober 2020 vanwege code oranje of rood op de vakantiebestemming, of omdat de reis hierom eerder moest worden afgebroken. Want als coöperatie willen we, juist in deze bijzondere tijd, onze leden graag steunen die door corona een tegemoetkoming mislopen.

Verdeling naar rato

Voor alle gedupeerde leden die onder de regeling vallen samen heeft Univé een totaalbedrag gereserveerd. Blijkt op 1 oktober dat het totale schadebedrag hoger is dan het bedrag in de Solidariteitspot? Dan wordt het bedrag eerlijk over alle aanvragen verdeeld.

Aanmelden kan tot 1 oktober 2020

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan kun je tot 1 oktober 2020 via de knop hieronder je schade melden. Kies in Mijn Univé voor ‘Schade melden’ om je aanvraag in te dienen.

Direct naar Mijn Univé

Deel dit bericht