Ga naar inhoud

26 oktober 2020Gezondheid

Thuiswerken leidt tot meer bezoeken aan de fysiotherapeut

Met je laptop aan de keukentafel zitten. En dat acht uur per dag, vijf dagen in de week. Veel Nederlanders doen dat inmiddels al ruim een half jaar, maar goed voor de gezondheid is het niet. Fysiotherapeuten zien steeds meer mensen binnenkomen met klachten door thuiswerken.

Daar zijn verschillende redenen voor. De keukentafel heeft waarschijnlijk niet dezelfde hoogte als een goed afgesteld bureau. En die eetkamerstoel is ook niet gemaakt om acht uur per dag op te zitten. Een lunchwandeling schiet erbij in en in plaats van even naar een collega toelopen met een vraag, is één telefoontje nu voldoende. Bijna veertig procent van de mensen beweegt dan ook minder door het thuiswerken, zo blijkt uit een onderzoek dat FNV in september 2020 uitvoerde onder 9.400 leden. En ook dat zorgt ervoor dat meer mensen lichamelijke klachten hebben. 

Een betere werkplek en rugoefeningen 

Precieze cijfers zijn er niet, maar het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie spreekt van een forse toename in mensen met rugklachten of RSI-klachten in de afgelopen maanden. Gelukkig kun je zelf veel doen, ook als je niet de mogelijkheid hebt om thuis een volwaardige werkplek in te richten. Leg bijvoorbeeld een paar boeken onder je laptop om deze op de juiste hoogte te zetten, een kussen op je stoel en gebruik een los toetsenbord en muis. Daarnaast zijn er diverse apps die je kunnen helpen met rugoefeningen. Ook stress kan voor klachten zorgen, mindfulness an in dat geval helpen

Houd je last van klachten? 

Blijf je ondanks het verbeteren van je werkplek en het doen van oefeningen last houden? Dan kun je terecht bij een fysiotherapeut. Onze aanvullende zorgverzekeringen bieden een vergoeding voor fysiotherapie, van 9 tot 20 behandelingen per jaar. 

Zorgverzekering 2021 

Meer weten over onze zorgverzekering en hulp bij het kiezen? Via de ZorgCheck krijg je online een advies of maak direct een (online of telefonische) afspraak met de Univé-adviseur.

 Direct je premie berekenen kan natuurlijk ook.

Bereken mijn premie

Deel dit bericht