Ga naar inhoud

12 januari 2022Gezondheid

Voorkom een burn-out met mindfulness

De afgelopen twee jaar was het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. Thuiswerken heeft zo zijn voordelen: niet meer elke ochtend in de file, geen waterige kantoorkoffie meer en in je lunchpauze alvast de boodschappen doen.

Maar de voordelen wegen voor veel mensen niet op tegen de nadelen. En dat is zorgelijk, nu thuiswerken ook na de coronaperiode een blijvertje lijkt te zijn.

Thuiswerken zorgt bij velen voor minder werkmotivatie en concentratie, 8 procent valt hierdoor zelfs uit, zo blijkt uit een analyse van TNO. Veel mensen missen het sociale contact. Even een praatje met een klant, of dat praatje met die collega bij de koffieautomaat op maandagochtend. Het zorgt voor eenzaamheid en depressie en stress liggen op de loer. 

Misschien merk je zelf ook wel dat het thuiswerken je steeds meer stress geeft. Of je nu juist alleen in je appartement zit en mensen om je heen mist, of gek wordt van de kinderen die door het huis rennen en vliegen terwijl je aan het werk bent. Gelukkig kun je zelf ingrijpen voordat het daadwerkelijk tot een burn-out komt, bijvoorbeeld met mindfulness. 

Vergoeding voor mindfulnesstraining

In een mindfulnesstraining leer je om beter om te gaan met stress en klachten, zoals slecht slapen of ademhalingsproblemen. Ook bij Univé zien we dat mindfulnesstrainingen steeds vaker gebruikt worden. Vanuit je aanvullende zorgverzekering krijg je bij ons dan ook een vergoeding tot € 350 per jaar voor mindfulness, omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed voelt.  

Deel dit bericht