Ga naar inhoud

20 december 2017Wonen

Als je werkgever je salaris te laat betaalt

Jeanette werkt al jaren bij een plaatselijke bouwmarkt. Afwisselend werk en leuke collega’s. Maar haar baas betaalt haar loon steeds te laat. En soms niet eens het hele bedrag. Pas als ze er dan om vraagt, krijgt ze het salaris op haar rekening gestort. Het is elke keer hetzelfde liedje en ook andere collega’s klagen erover.

Op zoek naar een oplossing

Jeanette heeft nog twee maanden salaris te goed. Ze heeft er genoeg van en gaat op zoek naar een definitieve oplossing. Jeanette heeft geen rechtsbijstandverzekering waar ze beroep op kan doen. Na wat googelen komt ze uit bij Rechtshulp bij de Hand. Dat is juridisch advies van Univé voor een vast bedrag zonder dat je een rechtsbijstandverzekering hoeft af te sluiten. En het eerste adviesgesprek is ook nog eens gratis.

Rechtshulp bij de Hand

Dat lijkt Jeanette wel wat, maar veel geld kan ze er niet aan uitgeven. Ze besluit contact op te nemen voor het gratis adviesgesprek. De ervaren jurist weet duidelijk waar hij het over heeft. Jeanette benadrukt dat ze geen arbeidsconflict wil en ook geen ontslag op staande voet, want haar werk vindt ze veel te leuk. Ze wil alleen niet voor niets werken en ook niet steeds hoeven vragen om haar geld. Daarom gaat ze in zee met de jurist.

Contact met haar werkgever

Univé helpt Jeanette om een loonsommatie te versturen naar haar werkgever. De jurist vertelt Jeanette om hierin een duidelijke termijn te vermelden en goed aan haar werkgever te laten weten welke consequenties er voor hem zitten aan te late loonbetaling. Haar werkgever laat op een vrijdagmiddag via een e-mail heel zakelijk aan haar weten dat hij het achterstallige salaris aan haar overmaakt.

Iedereen tevreden

Na dat mailtje is Jeanette blij, maar ook een beetje zenuwachtig. Ze moet immers maandag weer werken en is bang dat haar werkgever haar iets kwalijk zal nemen. Het tegendeel blijkt het geval. Hij vraagt haar op zijn kantoor en belooft beterschap. Hij zal in het vervolg meer aandacht besteden aan de tijdige salarisbetaling van zijn personeelsleden. Jeanette is erg tevreden. Rechtshulp bij de Hand helpt echt: zij heeft voortaan haar salaris op tijd binnen én haar leuke werkplek blijft bestaan.

Meer weten? Kijk zelf welke oplossingen Rechtshulp bij de Hand van Univé biedt.   

Deel dit bericht