Ga naar inhoud

Regenpijp verstopt

Wanneer de dakgoot verstopt raakt heeft dit meestal ook een verstopte regenpijp tot gevolg. De kans op lekkage en schade aan en in uw woning wordt hierdoor nog groter. Hoogste tijd om de regenpijp te ontstoppen dus.

Regenpijp ontstoppen: 3 tips

Een beginnende verstopping kunt u vaak nog zelf verhelpen. Het is dan wel belangrijk dat u over een goede ladder en ander gereedschap beschikt. Met deze tips is uw regenpijp snel weer ontstopt.

1. Maak de dakgoot schoon
Zoals gezegd is een verstopte dakgoot vaak de oorzaak van een verstopping in de regenpijp. De dakgoot schoonmaken is dus een logische eerste stap voordat u de regenpijp gaat ontstoppen. Is het meeste vuil weg? Laat dan water door de regenpijp lopen om te kijken of de verstopping is opgelost.

2. Verwijder vuil uit de regenpijp
Dit kan een wat lastiger klusje zijn. U kunt eerst proberen om met een lange stok, ijzerdraad met haak of een trekveer het vuil uit de regenpijp te verwijderen. Ook zijn er ontstoppingssets die u in combinatie met een hogedrukreiniger kunt gebruiken.

3. Laat een specialist de regenpijp ontstoppen
Het kan best gevaarlijk zijn om een regenpijp te ontstoppen, vooral wanneer u dit van bovenaf doet. Let daarom goed op uw veiligheid en schakel een specialist in wanneer u er niet uitkomt of het te gevaarlijk wordt.

Een verstopte regenpijp voorkomen

Wanneer uw regenpijp verstopt raakt, is dat erg onhandig en vervelend. U kunt dit voorkomen door regelmatig uw dakgoot schoon te maken.

Staat u liever niet zelf op de ladder? Sluit dan een Veilig Wonen-abonnement af. Dan komt er elk jaar iemand om uw dakgoot schoon te maken.

Laat uw dakgoot schoonmaken