Ga naar inhoud

Reisverzekering

 • Regelmatig op reis of één keer per jaar?
 • Stel zelf uw pakket samen
 • Zeer scherpe doorlopende reispremie
 • Inclusief Univé Cyberhulp

Onze reisverzekeringen vergelijken

Ga onbezorgd én goed verzekerd op reis met een reisverzekering van Univé. Wanneer u een doorlopende of kortlopende reisverzekering afsluit, bent u tijdens uw vakantie verzekerd van hulp bij een ongeluk of ziekte. Net als de eventuele extra kosten die daarbij komen kijken. Weten welke reisverzekering het best bij u past? Vergelijk ze hieronder en sluit de reisverzekering direct af.

Vaker per jaar op vakantie?

Doorlopende reisverzekering

Voor als u vaker per jaar op vakantie gaat. Met de doorlopende reisverzekering kunt u het hele jaar door onbezorgd op vakantie. Ook als u spontaan een weekendje weg boekt.

 • Het hele jaar door verzekerd
 • Standaard 60 dagen aaneengesloten verzekerd
 • Uit te breiden met 9 dekkingen
 • Standaard hulp van de Univé Alarmcentrale bij een ongeluk, ziekte of overlijden
 • Vergoeding van de daardoor ontstane extra reis-, verblijf- en telefoonkosten
 • Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd

Bereken uw reispremie

Meer over doorlopend

Eén keer per jaar op vakantie?

Kortlopende reisverzekering

Gaat u één keer per jaar op vakantie of plant u alleen af en toe een weekendje weg? U verzekert de reis zoals u die in gedachten heeft. Na uw reis stopt de verzekering automatisch.

 • Iedere reis opnieuw afsluiten
 • U bent alleen verzekerd voor de aangegeven reisduur
 • Uit te breiden met 7 dekkingen
 • Standaard hulp van de Univé Alarmcentrale bij een ongeluk, ziekte of overlijden
 • Vergoeding van de daardoor ontstane extra reis-, verblijf- en telefoonkosten
 • Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd

Bereken uw reispremie

Meer over kortlopend

Breid uw reisverzekering uit met dekkingen

Om uw vakantie precies te verzekeren zoals u dat wilt, breidt u de doorlopende reisverzekering en kortlopende reisverzekering uit met aanvullende dekkingen. Kies bijvoorbeeld de dekking Bagage om schade aan uw bagage te verzekeren. Bekijk hier welke dekkingen beschikbaar zijn voor onze reisverzekeringen.

 • Annulering
 • Bagage
 • Medische kosten
 • Ongevallendekking
 • Pechhulp Motorrijtuigen
 • Dekkingsgebied*
 • Wintersport
 • Maximale reisduur**
 • Zakenreis**


* Dekkingsgebied: Europa & Wereld en Nederland-België-Duitsland
** Alleen af te sluiten bij een doorlopende reisverzekering.

Documenten en voorwaarden

Wilt u weten waarvoor u wel en niet verzekerd bent met onze reisverzekeringen en welke voorwaarden hierop van toepassing zijn? Op de documentpagina's van de Doorlopende reisverzekering en de Kortlopende reisverzekering vindt u de polisvoorwaarden, algemene voorwaarden en brochures. Een aantal van deze documenten kunt u ook downloaden door hieronder op de links te klikken.

Heeft u al een reisverzekering bij Univé? Uw polisblad en -voorwaarden vindt u ook in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’ en in de app onder ‘Documenten’.

Verzekeringskaart doorlopende reisverzekering

Wat is wel en niet verzekerd met onze doorlopende reisverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Verzekeringskaart kortlopende reisverzekering

Wat is wel en niet verzekerd met onze kortlopende reisverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Doorlopende reisverzekering krijgt 5 sterren MoneyView

In de jaarlijkse ProductRating van onderzoeksbureau MoneyView heeft onze doorlopende reisverzekering de maximale score (5 sterren) gekregen voor het onderdeel ‘Prijs’. Er zijn in totaal 46 doorlopende reisverzekeringen onderzocht en vergeleken op prijs. Er is hierbij gebruik gemaakt van 2.880 klantprofielen die variëren in gezinssamenstelling, leeftijd, gewenste dekking en verzekerd bedrag voor bagage en annulering. Uit deze test blijkt dat Univé de beste reispremie heeft.

Een reisverzekering afsluiten: wat is gedekt en wat niet?

Met de Univé Reisverzekering bent u standaard verzekerd van hulp in onderstaande situaties. Lees ook de zaken die onze reisverzekering niet dekt om verrassingen achteraf te voorkomen. Let op: het gaat hier om de basisdekking. U kunt de verzekering uitbreiden met diverse dekkingen.

Dit wordt gedekt

 • Praktische hulp bij een ongeluk of ziekte
 • Extra reis- en verblijfskosten die hierdoor ontstaan
 • U bent standaard verzekerd in Europa en in de landen die grenzen aan de Middellandse Zee

Dit wordt niet gedekt

 • Schade die u tijdens uw vakantie opzettelijk veroorzaakt
 • Schade die u veroorzaakt terwijl u onder invloed bent van alcohol, drugs of medicijnen
 • Schade die ontstaat als u logeert bij familie of vrienden in Nederland*

* U bent in Nederland alleen verzekerd als u minimaal één overnachting boekt bij een bedrijf.

Onbezorgd op vakantie

Univé helpt u graag met de voorbereiding van uw vakantie, zodat u onbezorgd op reis kunt. Lees meer over de Vakantiehulp, bekijk informatie over populaire vakantiebestemmingen en download de handige checklist om te zien of u goed voorbereid bent op de vakantie.

Vakantiehulp

De Vakantiehulp staat 24/7 voor u klaar. Voor noodgevallen, maar ook wanneer u twijfelt over een doktersbezoek. Of als u hulp nodig heeft bij het vinden van een goede arts of een tolk die met u mee kan naar de afspraak.

Meer informatie

Ga voorbereid op reis

Onbezorgd op vakantie? Wij helpen u met de voorbereiding van uw reis. Selecteer uw vakantiebestemming en bekijk onze handige tips voor een zorgeloze vakantie.

Selecteer uw bestemming

Vakantiechecklist

Heeft u alles goed geregeld voor uw vakantie? Zijn bijvoorbeeld uw verblijfgegevens bekend bij familie of vrienden? Heeft u alles ingepakt? Download onze checklist en ga met een gerust hart op reis.

Ga naar de checklist

Handige informatie over de reisverzekering

Is een reisverzekering verplicht?

Nee, u bent niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Wij raden het echter wel aan. Zo dekt u risico’s af die u thuis niet loopt. Bijvoorbeeld als ze in het vakantieland andere verkeersregels hebben. Of minder streng met de hygiëneregels omgaan in restaurants.

Reisverzekering nodig in Nederland?

Ondanks dat een reisverzekering niet verplicht is, is het aan te raden om deze af te sluiten als u op vakantie gaat. Ook als u in Nederland blijft. Hier kan uw bagage tenslotte ook gestolen worden. Of u krijgt een ongeluk en moet uw vakantie vroegtijdig afbreken.

Combinatie reis- en annuleringsverzekering

Met een reisverzekering bent u niet verzekerd als uw reis onverwachts niet door kan gaan of u deze moet afbreken. Een annuleringsverzekering vergoed de kosten die hierdoor ontstaan wel. Univé heeft een doorlopende en een kortlopende annuleringsverzekering.

Eigen risico zorgverzekering vergoed?

Het eigen risico van uw zorgverzekering geldt ook voor medische kosten die u maakt in het buitenland. Kiest u voor onze reisverzekering met aanvullende dekking voor medische kosten? Dan zijn de kosten van uw verplichte eigen risico verzekerd. Dit geldt niet voor uw vrijwillige eigen risico.

Pakketkorting doorlopende reisverzekering

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijgt u korting op uw hele pakket. Zo kunt u tot wel 10% pakketkorting krijgen. Voor bijna elke verzekering krijgt u 1% korting op de totale premie. Deze korting geldt niet voor de kortlopende, maar wel voor de doorlopende reisverzekering. De korting verrekenen wij automatisch.

Reisverzekering afsluiten na het boeken?

Dit is mogelijk. U kunt een datum in de toekomst kiezen waarop de verzekering in dient te gaan. Schades die zijn veroorzaakt of die u had kunnen voorzien vóórdat u de verzekering afsloot, zijn uiteraard niet verzekerd.

Meer dan een reisverzekering

Bij Univé vinden we het belangrijk dat je je zeker voelt, daarom doen we meer dan verzekeren. We vertellen je er meer over in onze nieuwe tv-commercial

Hulp bij schade tijdens uw vakantie?

Univé staat voor u klaar. En u kunt uw schade eenvoudig online melden.

Schade tijdens uw vakantie?

Is uw bagage gestolen of beschadigd? Of moet u naar het ziekenhuis tijdens uw vakantie? Lees meer over wat u in zo'n geval het beste kunt doen en hoe u uw schade kunt melden. 

Meer over schade melden

Een noodgeval

Bel de Univé Alarmcentrale +31 592 34 81 12 bij ziekenhuisopname, overlijden, pech onderweg of het vroegtijdig afbreken van een reis. Dag en nacht bereikbaar. 

Meer over hulp bij nood

Klantenservice

Voor alle andere vragen

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

WhatsApp

Voor al uw andere vragen

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Alarmcentrale

Bij noodgevallen

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Ook interessant naast de reisverzekering

Direct online regelen