Ga naar inhoud

Duurzame zekerheid in onzekere tijden

Foto: Iris Duvekot voor De Buurtcamping

Jaarverslag Univé Groep 2022

Univé biedt zekerheid. En dat betekent voor ons meer dan alleen goed verzekeren. Wij zijn er voor onze leden, op de manier die bij hen past. Dit was 2022 voor Erik, Helena, Lian, Rob, Harry, Jellie en Marjan.

Jaarverslag 2022

2022 voor onze leden

Erik Dokter – manager verzekeringsbedrijf Univé Dichtbij

  Februari 2022. Nederland was in de ban van Dudley, Eunice en Franklin. Deze drie stormen raasden over het land en zorgden voor flinke drukte bij de Regionale Univé’s. Erik Dokter, manager verzekeringsbedrijf van Univé Dichtbij, wist met zijn collega’s de leden die schade meldden snel en goed te helpen. ‘Vijf dagen aan een stuk bleef het stormen. Op zo’n moment wordt er echt wel heel veel creativiteit en afstemming van ons gevraagd. Bij ons stond de boel op z’n kop, maar we hebben voor onze leden gelukkig kunnen doen wat ze van ons mogen verwachten.’

  Lees het verhaal van Erik

  Lian Gruppen, sinds twee jaar lid van Univé

   ‘Mijn oude energiecontract liep af en op dat moment kwam energie van de boer voorbij! Het was een totale verrassing dat ik via Univé mijn energiecontract kon veranderen. Je krijgt bijna nergens meer een meerjarencontract voor je energie. Dat kreeg ik hier wel: drie jaar. En per jaar krijg ik nog korting op de prijs ook.’ Energie van de boer wordt opgewekt door zonnepanelen op daken van agrarische Univé-leden. Univé vervangt asbestdaken van de boeren en plaatst zonnepanelen. De opgewekte energie kunnen andere, particuliere Univé-leden afnemen. Lian: ‘Ik ben er heel blij mee!’

   Lees het verhaal van Lian

   Helena Hofsteenge - adviseur ledenzaken en innovatie bij Univé Noord-Nederland

    “Weet je nog dat die voetballer op het veld een hartstilstand kreeg en op het veld gereanimeerd werd? Door dit soort gebeurtenissen is iedereen weer even alert op dit onderwerp.” Helena Hofsteenge van Univé Noord-Nederland heeft het over het plaatsen van AED’s en de trainingen AED-gebruik die zij samen met collega Erika Broekema organiseert. “Deelnemers aan de training zijn best vaak mensen die van dichtbij een medische noodsituatie hebben meegemaakt. Die willen dan graag weten wat ze moeten doen als het nog eens gebeurt. Dat leren ze tijdens onze AED-training.”

    Lees het verhaal van Helena

    Rob Stomphorst, PR-officer Veilig Verkeer Nederland

     Veilig op Weg is een functie in de Univé app. Leden met een autoverzekering kunnen de functie in de app gratis gebruiken. De app registreert dan het rijgedrag en telefoongebruik tijdens autoritten. Veilig rijden wordt beloond met maximaal 10% korting op de totale autopremie. Via de Univé app kunnen mensen onveilige verkeerssituaties melden bij het participatiepunt van Veilig Verkeer Nederland (VVN). PR-officer Rob Stomphorst van VVN vindt die koppeling tussen Veilig op Weg en het participatiepunt een voorbeeld van de geslaagde samenwerking tussen Univé en VVN.

     Lees het verhaal van Rob

     Harry van Gameren

      Op zijn 59e begon Harry van Gameren met zijn paardentransportbedrijf Horse Logistics. Een kleinschalig en hoogwaardig bedrijf, zo omschrijft hij het. "De tijd dat je een phishingmail aan spelfouten herkent, is echt wel voorbij. Hoe kan ik mijn onderneming het beste beschermen tegen cybercriminaliteit? Door de Cyber Fit Service heb ik antwoorden gekregen op die vraag. En daardoor voel ik me een stuk zekerder als ondernemer."

      Lees het verhaal van Harry

      Jellie Ponne - Supporter van Sport

       Eén groot sportfeest was het van 10 tot 12 juni in Twente. In het Fanny Blankers-Koen Stadion deden ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking mee aan de Special Olympics Nationale Spelen. Jellie Ponne was vanuit Univé Supporter van Sport bij de Spelen betrokken. “Zoveel blije gezichten, zoveel plezier. Ik kreeg er gewoon kippenvel van. Hier zag je hoe belangrijk het is om te sporten en te bewegen. Voor mensen met een verstandelijke beperking is dat niet zo vanzelfsprekend als voor jou en mij. De Special Olympics zijn er voor hen. Samen sporten en bewegen en vooral veel lol hebben. Voorrondes, een Olympisch dorp en medailles, het spektakel deed niet onder voor de Olympische Spelen.”

       Lees het verhaal van Jellie

       Marjan Bekendam, teammanager Facilitair Bedrijf Univé Assen

        “Of we opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne konden regelen, vroeg de Raad van Bestuur. In een van de kantoorpanden van Univé in Assen stonden enkele verdiepingen leeg. Dus de afdeling Facilitaire Zaken & Inkoop stroopte de mouwen op en regelde het.” Marjan Bekendam is teammanager bij de afdeling Facilitaire Zaken & Inkoop en was betrokken bij de organisatie van de opvang. “Er waren wel wat twijfels in het begin. Maar de nood was hoog, dus er moest snel iets geregeld worden. En niet alleen de afdeling facilitair en de Gemeente Assen gingen aan de slag. Collega’s wilden ook graag helpen. Bovendien pasten vaste leveranciers hun planning aan, zodat ze ons konden helpen om van het kantoor een opvanglocatie te maken. We hebben het echt met z’n allen gedaan. Op 1 mei konden de eerste Oekraïners in ons pand terecht.”

        Lees het verhaal van Marjan

        Statement van onze CFRO

        Univé Jaarverslag 2022

        De belangrijkste cijfers

        1,7 miljoen klanten

        100 lokale winkels

        3.000 medewerkers