Ga naar inhoud

Een ongeval en de schade melden

Het meemaken van een ongeval en het oplopen van blijvend letsel of erger kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Zowel voor jou als voor je dierbaren. Heb je een Ongevallenverzekering van Univé? Dan is het goed om te weten hoe je dat bij ons kunt melden en wat je hierbij nodig hebt.

Schade melden bij Univé

  • Meld het ongeval online
    Je kunt het ongeval 24 uur per dag online melden via Mijn Univé. Eerst beantwoord je enkele vragen en stuur je de gegevens online naar ons op. Heb je nog geen account? Maak hier uw account aan.
  • Univé App
    Daarnaast kun je het ongeval ook melden via de Univé App.
  • Direct contact met een medewerker?
    Bekijk hier alle contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.

Meld je schade online 

Vervolgstappen bij overlijden

Bij overlijden melden de nabestaanden het ongeval. We controleren de polisdekking van de Ongevallenverzekering en nemen contact op met de aangewezen contactpersoon. Voor een uitkering na overlijden is er een overlijdensakte, een verklaring van erfrecht en de bankgegevens van de begunstigden nodig.

Vervolgstappen bij blijvende invaliditeit

Nadat je het letsel hebt gemeld wordt er beoordeeld of het valt onder een ongeval zoals beschreven in de voorwaarden van de Ongevallenverzekering en of er geen uitsluitingen gelden. Daarna nemen we contact met je op om het herstel te volgen. De medisch adviseur vraagt, met jouw toestemming, medische informatie op en informeert ons over het invaliditeitspercentage. Dit percentage wordt toegepast op het verzekerde bedrag en uitbetaald.

Bepaling van de invaliditeit

Om een vergoeding te ontvangen voor blijvende invaliditeit, moet er sprake zijn van een eindtoestand waarbij geen verbetering of verslechtering meer te verwachten is. Als deze eindtoestand na twee jaar niet is bereikt, wordt er een inschatting gemaakt van het blijvende invaliditeitspercentage of in overleg langer gewacht.Bij het bepalen van de mate van invaliditeit maken wij voor de gevallen die in de voorwaarden worden genoemd gebruik van de 6e editie van de “Guides to the Evaluation of Permanent Impairment” van de American Medical Association (A.M.A.).

Schade stappenplan

Er zijn veel verschillende situaties waarin u zich kan bevinden bij het hebben van schade. Voor uw gemak hebben we een stappenplan gemaakt met de verschillende scenario’s en soorten schade om u te adviseren wat u het beste kunt doen. Je vindt hier het schade stappenplan.

Meer weten over het verzekeren van ongevallen?