Ga naar inhoud

5 juli 2022Wonen

Zo kunnen we zorgeloos en veilig wonen in ons mooie brinkdorp

Op deze zonovergoten woensdagmorgen 15 juni 2022 verzamelen de Brandweer Drenthe en wij ons op de Grote Brink voor de Demo in jouw Buurt.

Om 13.00 uur wordt de dag officieel geopend door Marcel Thijsen, de burgemeester van Tynaarlo. Op de Brink is het gezellig druk waar uitleg over veiligheid wordt gegeven, de brandweer demonstraties geeft en kinderen ijverig kleuren voor de mooiste kleurplaat!

Vragen als wat moet je doen bij vlam in de pan en hoe maak je van jouw huis een veilig thuis komen deze dag aan bod. Demo in de Buurt is bedoeld voor iedereen die alles wil weten over plezierig en zeker wonen. Want jaarlijks gebeuren er helaas veel onnodige ongelukken. Door bijvoorbeeld het ontbreken van rook- en CO-melders of dat men de juiste vluchtwegen in het huis niet kent.

Tijdens Demo in de Buurt gaan teams van medewerkers van Univé en de brandweer op pad om bij geselecteerde leden rookmelders op te hangen. Het hebben hangen van rookmelders in huis is vanaf 1 juli 2022 verplicht. Op de Brink krijgen mensen informatie over onder andere rook- en CO-melders en vluchtwegen in het huis.

Een erg geslaagde dag met mooie reacties en lovende woorden van bezoekers, jong en oud!

Uit de 35 kleurplaten van de kinderen was het lastig kiezen. De winnaars zijn geworden:

1e prijs: Guus, 2e prijs: Nine en 3e prijs: Rosa. De mooie lego-prijzen zijn uitgedeeld door Lydian Dol van Univé Noord-Nederland. Gefeliciteerd allemaal en veel knutselplezier!

Deel dit bericht