Ga naar inhoud

6 april 2020Wonen

Zeldzame bloedkoralen juwelen en fraai zilverwerk

Op zaterdag 7 maart 2020 was er een taxatie-dag georganiseerd bij Univé in Zuidlaren. Om 09.00 uur was de groene loper uitgerold voor de 50 aanmeldingen van deze dag.

De eerste klanten kwamen om 09.15 uur binnen en onder het genot van een kop koffie of thee en cake konden de klanten hun prachtige spullen laten taxeren en het verhaal erachter horen door de taxateurs Edwin Schepers, Geert Ziengs en Henk Sprik.

Taxateur Edwin Schepers: “Vandaag kwam er weer van alles voorbij. Gouden ringen zoals een rijring en een solitairring voorzien van mooie kwaliteit briljant geslepen diamanten. Mooi zilver werk zoals bijvoorbeeld een prachtig zilveren doosje vervaardigd van filigrain draad en vermoedelijk afkomstig uit Indonesië. Verder meerdere bloedkoralen sieraden waaronder armbanden en colliers voorzien van fraaie zilveren en gouden sluitingen, horloges en porselein zoals kaststellen, beeldjes en kommetjes.

Wat voor mij de opvallendste en bijzondere vondst van de dag was:  Een lang 2 strengs bloedkoralen collier van zeer grote en mooie kwaliteit kralen voorzien van een fraai groot model 14 karaat gouden sluiting, daarnaast een kort 5 strengs bloedkoralen collier van zeer grote kralen en ook voorzien van een erg fraai en groot model 14 karaats gouden sluiting. Beide colliers behoren tot de top van bloedkoralen juwelen en zijn redelijk zeldzaam in verhouding”.

De dag was om 14.30 uur afgelopen. Het was een leuke, interessante dag. De leden waren zeer enthousiast en vonden deze dag zeker voor herhaling vatbaar!

Deel dit bericht