Ga naar inhoud

3 juli 2019

Traditie, paarden en nostalgie

Ieder jaar op de derde dinsdag van oktober wordt de Zuidlaardermarkt gehouden. In 2019 is dat op dinsdag 15 oktober. Europa's grootste paardenmarkt, met een grote kermis en een vier kilometer lange warenmarkt. Bent u een paardenliefhebber, of houdt u gewoon van een gezellig dagje uit? Dan moet u écht eens een kijkje komen nemen, want de Zuidlaardermarkt is een hele belevenis!

Paardenmarkt
De Zuidlaardermarkt is na ruim 800 jaar nog altijd zo sterk als een paard! Bezoekers komen uit heel Europa. Je treft er Denen, Belgen, Oostenrijkers, Italianen, Engelsen en veel Duitsers. Het is ook een markt die met zijn tijd mee gaat. Zo is er veel aandacht voor het dierenwelzijn. Voorbeelden hiervan zijn de verplaatsing van het marktterrein naar een rustiger en omheinde plek, de verkorting van de marktduur, voorzieningen op het gebied van water en voer en de extra begeleiding en toezicht op het laden en lossen van dieren.

Warenmarkt
Tijdens de Zuidlaardermarkt worden er niet alleen paarden verhandeld, maar is er ook een warenmarkt. En wat voor één... het lint met marktkramen is wel vier kilometer lang. De marktkooplui komen van heinde en verre. Bovendien kun je het zo gek niet bedenken, of je koopt het op de Zuidlaardermarkt. Van aardbeien tot zakdoeken en van klompen tot paling. En wat te denken van de échte Zuidlaarderbol.

Kermis
Op de historische grote Brink vindt u tijdens de Zuidlaardermarkt een kermis met attracties voor het hele gezin. Van draaimolens en touwtrekken tot de cakewalk en doldraaiende attracties. De kermis is vanaf de vrijdagavond voor de markt tot de woensdag erna geopend. Het is traditie om de kermis op vrijdagavond met een spektakel te openen.

Meer informatie: www.evenementenzuidlaardermarkt.nl

Alle activiteiten rondom de Zuidlaardermarkt worden georganiseerd door of vallen onder auspiciën van de Stichting Evenementen Zuidlaardermarkt, kortweg SEZ. De Stichting bestaat uit een aantal leden die geledingen vertegenwoordigen die met de Zuidlaardermarkt te maken hebben: kermisexploitanten, ondernemers en inwoners van Zuidlaren.

Deel dit bericht