Ga naar inhoud

4 april 2022Supporter van Sport

Rennen door het Kniphorstbos

Op een zonovergoten fraai parcours in Annen namen zondag 27 maart 2022 120 hardlopers deel aan de AnnerBossCross.

De organisatie onder aanvoering van Bianca Klinkhamer had de zaakjes goed voor elkaar en zo konden de deelnemers genieten van de prachtige omgeving.

De AnnerBosCross is een cross voor volwassenen 5 en 10 km. De start was in zwembad de Borghoorns te Annen. Het parcours van de cross liep door het Kniphorstbos. De 5 en de 10 km maken beide onderdeel uit van het circuit van De Kop Van Drenthe.

Bij de 10 kilometer wist Edwin Slijkhuis uit Zuidhorn in een tijd van 34.34 minuten de winst naar zich toe te trekken voor René Smit (Zuidlaren) en Anno Huizinga (Anloo). Bij de dames was de winst voor Hillie van der Wal uit Gieten (44.28 min.) voor Christien Koning (Groningen) en Marieke Lokhorst (Annen).

Het parkoers leende zich voor snelle tijden en dit bewees Mees Mulder uit Groningen die de 5 kilometer als eerste in 16.16 min. aflegde. Tim Grelling (Groningen) en Jurre Boerema (Paterswolde) werden resp. 2e en 3e.  Alleskunner Daphne Spreen uit Rolde won bij de dames (19.03 min.) voor Aye Bijlsma (Zeist) en Annemarie Oosting (Assen).

Univé was voor de eerste keer partner bij een wedstrijd van het Loopcircuit De Kop van Drenthe en dit werd door de organisatie zeer gewaardeerd. Univé had onder andere gezorgd voor een mooie groene aankleding en fraaie prijzen voor de winnaars. De prijzen werden geleverd door Bakker Pots uit Annen. De AnnerBosCross was de eerste van de zes wedstrijden van het Loopcircuit. Op 7 mei in Borger en 14 mei in Gieten krijgt het circuit een vervolg.

Deel dit bericht