Ga naar inhoud

25 mei 2020Supporter van Sport

Iedereen staat te springen om te beginnen

Vanaf 11 mei 2020 mogen alle buitensport activiteiten weer opgestart worden. Verenigingen in de regio waren al bezig om scenario's op te stellen hoe ze dit in de 1,5 meter samenleving vorm kunnen geven.

Om de vereniging te helpen bij het mogelijk maken van het sporten heeft Univé een toolkit ontwikkeld. 

Bij FC Zuidlaren vinden ze het belangrijk om mensen bij elkaar te brengen om zowel op sportief- als sociaal gebied bezig te zijn met elkaar. De vereniging is er voor iedereen, van jong tot oud!

De club ontstond per 1 juli 2017 als gevolg van de fusie tussen ZFC Zuidlaren, DSZ '16 en zaalvoetbalvereniging Zuidlaren '87. De thuiswedstrijden worden op "sportpark Wenakkers" en in “Sporthal De Zwet” gespeeld. De club kent in het veldvoetbal zowel een zaterdag- als zondagafdeling. Om de activiteiten weer op te starten heeft de vereniging een aantal maatregelen genomen en het sportpark voorzien van o.a. bewegwijziering en spelregels om veilig te sporten.

Bij sportvereniging Annen kun je gymmen, turnen en volleyballen. Allemaal binnensporten. Nu de maatregelen iets versoepeld zijn, proberen ze een deel van onze activiteiten naar buiten toe te verplaatsen. Want ook de leden staan natuurlijk te springen om weer iets te gaan doen.

Bij sporten als gym en turnen is dat nog best ingewikkeld. Want waar kun je buiten goed terecht? En hoe krijg je de toestellen die je nodig hebt op de plek van bestemming? We hopen onze leden hier snel meer duidelijkheid over te geven.

Bij het volleybal ging dat iets eenvoudiger. De eerste trainingen van de jeugd <12 jaar en <18 jaar zitten er inmiddels op. Het kwam namelijk heel erg goed uit dat het nieuwe beachveld eerder dan gepland werd opgeleverd. Dit veld is na de prachtige facelift van het voorterrein van de sporthal aangelegd. Samen met de handbalvereniging HVA en de gemeente Aa en Hunze hebben we dit veld bekostigd. Hier zijn ze als club heel erg trots op.

Een aantal (jeugd)teams hebben al met plezier gebruik gemaakt van de beachvelden. Doordat ze zelf netten en lijnen hebben geregeld was dit mogelijk.

  • Voor de jeugd tot 13 jaar is de maandagavond vastgelegd van 18.00 tot 20.00 uur.
  • Voor de jeugd van 13 tot 18 jaar is de woensdagavond vastgelegd van 18.00 tot 20.00 uur.

Dit is een vaste reservering, waarbij coronabegeleiding conform Drents Sportprotocol aanwezig is. Seniorenteams SV Annen kunnen het veld nu ook reserveren. Vanaf nu is het mogelijk om met je team een beachveld te reserveren door te mailen naar beachen@svannen.nl. De velden zijn op maandag, woensdag, vrijdag en zondag beschikbaar voor leden van SV Annen.

Aan het gebruik en het reserveren zijn echter wel regels gebonden:

  1. De regels van het RIVM 
  2. De netten worden nog geleverd. Zodra ze er zijn, plaatsen we dat op onze site. Dus: je moet de netten voorlopig zelf regelen.
  3. Reserveren via beachen@svannen.nl, als je toch niet gaat annuleer je via dat adres.
  4. Bezet = bezet en te laat = pech. We nemen geen vaste reserveringen aan. Je kunt per week reserveren. Bij conflicten in de planning beslist de beachcommissie.
  5. Er is veel animo, daarom is in eerste instantie 1 uur te reserveren. Komt er geen team na je dan kan je langer door gaan.
  6. Voor volwassenen geldt vanwege de coronamaatregelen een max van 6 spelers per veld (3 tegen 3). Bij hoger niveau/fanatieker spel is 2 tegen 2 raadzaam.

Reserveren door teams van andere verenigingen
Teams van andere verenigingen kunnen het veld op vrijdag huren. De huur is €15,00 per dagdeel. Hierbij geldt: eigen leden gaan voor. Eventuele reserveringen van andere verenigingen worden iedere woensdagavond definitief gemaakt.

De materialen van Univé kunnen we heel goed gebruiken. Nu bij de buitentrainingen, en ook straks wanneer we weer in de sporthal mogen trainen. 

Turnen
Vind jij het leuk om te springen, te zwaaien en radslagen en salto’s te maken? Dan is turnen iets voor jou. Bij het dames turnen zijn vier toestellen belangrijk: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel leer je een andere routine waarin je jouw kracht, bekwaamheid en controle laat zien.

Als je turnster bent doe je alle oefeningen soepel en elegant, maar vooral met heel veel plezier. Door te trainen word je steeds leniger en beter. Als je wilt, kun je bij onze vereniging zelfs mee gaan doen aan wedstrijden.

Recreatief turnen
Op woensdagmiddag kun je van 15:15 tot 16:15 uur turnen, zonder dat je mee hoeft te doen aan wedstrijden. De les is voor meisjes van groep 3 t/m 8 en wordt gegeven door Daniël.

Wedstrijdturnen
Wil je graag meedoen aan wedstrijden? Dan kun je op zaterdagochtend van 08:30 tot 10:30 uur turnen. De les is voor meisjes van groep 3 t/m 8 en wordt gegeven door Daniël.

Deel dit bericht