Ga naar inhoud

10 maart 2022Supporter van Sport

Iedereen kan hardlopen

“We willen zoveel mogelijk mensen in beweging brengen”, vertelt Jantienus Warners van Loopcircuit De Kop Van Drenthe. “Daarom organiseren we wedstrijden voor jong en oud”, legt hij uit.

Zelfs tweejarigen kunnen bij bepaalde wedstrijden al meedoen. “Daarnaast hebben we een zogenoemde G-loop, speciaal voor atleten met een beperking."

Het is een missie waar Univé Noord-Nederland zich graag bij aansluit. Daarom zijn we partner geworden van het bijzondere loopcircuit. “Als Supporter van Sport weten we hoe belangrijk bewegen is, voor iedereen”, legt Erika Broekema uit. “Daarom gaan we naast de G-loop, ook minimaal één Frame Running-wedstrijd organiseren.” Bij Frame Running wordt een driewielig loopframe zonder pedalen maar met een borststeun en stuur gebruikt. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Als partner ondersteunen wij de organisatie met onder meer materiaal zoals dranghekken en aankleding van het parcours. Loopcircuit De Kop Van Drenthe bestaat uit verschillende lopen in Noord-Drenthe. Naast klassementen per loop is er een algemeen klassement en zijn er prijzenschema’s per leeftijdscategorie. “Zo maakt iedereen kans en creëren we wedstrijden in een wedstrijd”, vertelt medeorganisator Warners. “Loopcircuit De Kop Van Drenthe staat voor kleinschalige hardloopevenementen waar naast sport, gezelligheid centraal staat. Een loop is vaak een reünie voor lopers uit de regio.

Goede hoop dat loopcircuit dit jaar wel doorgaat
De afgelopen jaren konden door de coronamaatregelen meerdere lopen van het loopcircuit niet doorgaan. Ook dit jaar zijn al twee lopen van de agenda gehaald. De organisatie heeft echter goede hoop dat de andere zes lopen tussen maart en december wel doorgaan. “Het is natuurlijk altijd afwachten, maar we zijn er klaar voor. Ik denk dat de deelnemers ook weer staan te trappelen om mee te doen. We horen van verenigingen en loopgroepen dat veel lopers de afgelopen jaren helaas zijn afgehaakt. Nu we weer wedstrijden kunnen organiseren, hopen we hen weer te motiveren en aan het lopen te krijgen.”

Loopcircuit De Kop Van Drenthe
In 2022 staan de volgende lopen op het programma:

AnnerBosCross te Annen

27 maart 2022

de Hunebedloop te Borger 

07 mei 2022

de Run van Gieten

14 mei 2022

de Zuidlaardermarktloop te Zuidlaren

15 oktober 2022

VOV Run Vries   

13 november 2022      

de Zeijer Strubbenloop 

27 november 2022   

Deel dit bericht