Ga naar inhoud

29 maart 2022Supporter van Sport

Hardlopen langs randen Kleine en grote Moere

Zaterdag 19 maart 2022 deden tweehonderd deelnemers mee aan de Kleine Moere Cross gelopen in Grolloo, de afsluitende loop van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit.

Foto: Zeger Zeilemaker

Waterplas De Kleine Moere en haar omgeving waren het decor voor de afsluitende loop van het crosscircuit. In de dagen voor de loop was het parcours behoorlijk opgedroogd. Het was op de dag zelf fantastisch weer om te lopen maar ook voor de vrijwilligers bij het opbouwen en voorbereiden van de cross.

Een afwisselend parcours met vele bochten en single tracks (smalle paadjes waar je niet naast elkaar kunt lopen) rondom het bos van de Kleine Moere, gevolgd door een paar kleine heuvels. Langs slingerpaadjes naar de grote Moere, en weer terug richting de kleine, waar de finish was gesitueerd bij de boomhut van Joytime.

De route bestond uit een ronde van circa 4,4 km voor de junioren. De lange afstand, waar de senioren en masters aan konden deelnemen, omvatte twee rondes met een afstand van 8,5 km.

Na afloop van de Kleine Moere Cross werden de prijzen uitgereikt. Deelnemers die aan drie of meer van de crossen van het circuit hadden meegedaan, maakten kans op een aanmoedigingsprijs van één van de sponsoren door middel van een trekking uit de ‘hoge hoed’. Er werden vijf aanmoedigingsprijzen uitgereikt door Carolien Roode namens Univé Noord-Nederland.

De organiserende loopgroepen (SGO-Grolloo & Rolde, Gieten en Vomos-Gasselte) kijken terug op een geslaagd seizoen van het crosscircuit. We hopen volgend seizoen ook weer vele lopers te ontmoeten.

Bekijk hieronder de albums van de cross:
Foto's Zeger Zeilemaker
Foto's Frederiek Dilling

Deel dit bericht