Ga naar inhoud

13 september 2022Supporter van Sport

Fietsactiviteiten voor jong tot oud op festival

Blije kinderen én volwassenen waren afgelopen zaterdag 10 september 2022 te zien op het eerste fietsfestival Zuidlaren.

Ruim driehonderd fietsers namen deel aan de festiviteit, van racers op een loopfiets tot serieuze wielrenners.

Er waren mountainbike-clinics en een streetrace op het fietsfestival. Maar liefst tweehonderd kinderen deden mee aan de Dikke Banden Race, waaronder ruim vijftig (!) loopfietsers van 2 tot en met 4 jaar. Na afloop konden de kinderen hun rugnummer ruilen voor een ijsje en er was een kleurplaatactie met kans op vrijkaartjes voor Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren.

's Avonds waren de volwassen wielrenners aan de beurt. Er waren wedstrijden voor beginnende wielrenners welke de eerste rondes werden gecoacht tot en met wedstrijden voor de amateurtop, dit onder de vlag van Ready2Race van wielerploeg Jumbo-Visma.

Op het evenement was ook een wieler- en fietsmarkt waar onder andere informatie over veilig fietsen op een e-bike voor senioren werd gegeven.

De plannen voor het festival werden voor coronatijd gesmeed maar konden pas dit jaar tot uitvoering worden gebracht. De afgelopen twee jaar lag de nadruk op de kinderen waarvoor wel activiteiten konden worden georganiseerd. Dit met groot succes gezien het grote aantal kinderen dat deelnam aan de Dikke Banden Race.

De activiteiten werden gecoördineerd in samenwerking met de Fiets Tour Club Dobberieders en de wielervereniging Cycling Buffels, beide uit Zuidlaren.

Wie tips heeft voor 2023 of vrijwilliger wil worden kan een mail sturen naar de organisator van het fietsfestival: koen@todwoensdag.nl

Deel dit bericht