Ga naar inhoud

11 oktober 2022Gezondheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal bij kinderen

Hoe moet je handelen bij een botbreuk, valpartij, koorts of insult? Of bij een bloeding, verslikken of stikken?

Op dinsdagavond 4 oktober 2022 hebben leden in Dorpshuis Annen in Annen deelgenomen aan de cursus kinder-EHBO. De workshop werd verzorgd door Henk en Doron Ros van Medch Consultancy & Education

Na ontvangst kreeg de groep van circa twintig deelnemers informatie over wat je moet doen als een kind in je omgeving een ongeluk krijgt. Dit ging voornamelijk over het behandelen van schaafwonden, brandwonden en hoe te handelen bij verstikking.

Ook is er besproken wat je zelf in en om het huis doen kunt doen om ongelukken te voorkomen. Er werd de gehele avond aandachtig geluisterd en was een leuke interactie tussen de deelnemers en de instructeurs. Na afloop van de workshop was er nog gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje na te praten. Wij kijken terug op een geslaagde avond.

Aanleiding voor de workshop is dat veel mensen niet weten wat ze moeten doen als er iets met een kind gebeurt. Wist je dat er elk jaar ongeveer 140.000 kinderen na een ongeluk rondom huis op de spoedeisende hulp belanden?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal bij kinderen. Na de workshop weten de deelnemers wat ze moeten doen.

Deel dit bericht