Ga naar inhoud

15 april 2024Gezondheid

AED-training bij TTV Actief

Ook in de sporthal van tafeltennisvereniging Actief (TTV Actief) in Eelde is een AED te vinden. Deze Automatisch Externe Defibrillator speelt een cruciale rol bij een hartstilstand, omdat vaak al kan worden begonnen met een AED-reanimatie voordat de hulpdiensten gearriveerd zijn. Om zoveel mogelijk mensen te leren hoe een AED werkt, vond er in ‘Ons Dorpshuis’ een training plaats.

De training werd gratis aangeboden vanuit de samenwerking tussen Univé Noord-Nederland en TTV Actief. Het idee ontstond tijdens het 75-jarig bestaan in 2022, toen de vereniging aangaf iets extra’s te willen organiseren voor de leden.

Van jeugd- tot seniorleden
Aan de training deden zowel jeugdleden – de jongste is 15 – als Oldstar- en seniorleden mee. Ook was er plek voor dorpsgenoten die de training wilden volgen. Tijdens het informatieve gedeelte was er alle ruimte voor vragen. Voor het praktische gedeelte werd de groep gesplitst, zodat er in twee groepen kon worden geoefend.

De reacties gingen van “Een goede, informatieve training” tot “Eindelijk kon ik deze training volgen, dit wilde ik al jaren”. Vooral de praktijkoefeningen en het reanimeren werden als zeer zinvol ervaren. De training zou eigenlijk tot 21.30 uur duren. Maar door het oefenen van alle aanwezigen en de vragen na afloop liep het uit tot 22.00 uur. Een geslaagde avond!

Deel dit bericht