Ga naar inhoud

7 september 2023Supporter van Sport

153e editie Oostermoerfeest: voor jong en oud

Dit jaar vond alweer de 153e editie van het Oostermoerfeest in Zuidlaren plaats! Van oorsprong is het een landbouwtentoonstelling, tegenwoordig is het een feest voor inwoners van de vijf Oostermoerregio’s op de Hondsrug.

Het thema van dit jaar was Heden, verleden en toekomst. Deze editie waren er maar liefst 24 programmaonderdelen. Voor ieder wat wils dus! Zo konden mensen alle 40 versierde en verlichte straten bezoeken met een speciale uitgezette lichtroute, was er een optocht van praalwagens en andere bijzondere voertuigen en waren er veel sportieve activiteiten zoals de Ride, Run en Bike, een wandeltocht, een run en een graveltour.

Vijfkampbokaal
Daarnaast gingen alle Oostermoerdorpen – regio Borger, Gasselte/Gasselternijveen, Gieten, Eext/Annen en Zuidlaren – met elkaar de strijd aan om de Vijfkampbokaal. In totaal deden er ruim 250 deelnemers mee.

Veel positieve reacties
Het Oostermoerfeest wordt georganiseerd door Stichting Tentoonstelling Oostermoer Zuidlaren in samenwerking met Tentoonstellingsvereniging Oostermoer (TTV Oostermoer). Het doel is om alle inwoners en andere belangstellenden de mogelijk te bieden om op een laagdrempelige manier deel te nemen aan een activiteit. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement met veel interesse in de programmaonderdelen en veel positieve reacties!

Univé Noord-Nederland partner van
Als partner van het Oostermoerfeest heeft Univé Noord-Nederland gezorgd voor verschillende materialen en middelen, zoals een boog, een pannakooi en bidons voor deelnemers van sportieve evenementen.

Deel dit bericht