Ga naar inhoud

20 februari 2023Met elkaar

Winsummers verwend door Afghaanse gemeenschap

Voor de tweede keer heeft de Afghaanse gemeenschap een met zorg gemaakte maaltijd geserveerd op vrijdag 10 februari 2023.

Ze wilde graag haar dank uiten voor de support die ze vanuit Winsum en haar bewoners hebben ontvangen.

Bewoners van Zorgcentrum Winkheem en de Afghanen hebben een geweldige middag gehad. Deze begon met een film over de mooie kant van Afghanistan, met beelden van natuur en de hoofdstad Kaboel.

Afghaanse dames waren in klederdracht en er werd door de heren een volksdans gepresenteerd. Daarnaast werd er veel informatie uitgewisseld over de huidige leefomstandigheden van de gemeenschap. Als afsluiting was er het heerlijke diner.

De bewoners hebben deze dag zeer gewaardeerd en gingen met een goed gevulde maag naar huis. Ook de Afghanen zijn blij met deze initiatieven.

De eerste keer werd er in december 2022 gekookt voor vrijwilligers die betrokken zijn bij de opvang van Afghanen in Winsum bij voetbalvereniging Winsum op het Geert Reinders Sportpark. Daarnaast was er ook een ruime vertegenwoordiging van de Afghaanse gemeenschap aanwezig. Er werd toen voor ongeveer vijftig mensen Afghaans eten geserveerd.

Sinds november verblijft een groep Afghaanse vluchtelingen in Winsum. Met hulp van de werkgroep ‘Vluchtelingen Winsum’ en ons werd een programma samengesteld. De werkgroep staat dicht bij de Afghaanse gemeenschap en zet zich in voor de organisatie en coördinatie van activiteiten die bijdragen aan integratie en zoekt kansen voor individuen die zich willen ontplooien.

Omkijken naar elkaar, noaberschap en leefbaarheid zijn thema’s waar Univé zich graag voor inzet.

Deel dit bericht