Ga naar inhoud

18 augustus 2020Met elkaar

Winsum is het aller mooiste dorp in Nederland!

‘Een prachtdorp’. Zo werd Winsum genoemd door de jury van de ANWB-verkiezing rond het Allermooiste dorp van Nederland. Maar dat wisten wij natuurlijk allang.

Want in het mooie Groningse dorp ligt ook de oorsprong van Univé.

De jury verkoos Winsum boven dorpen als Elsloo (Limburg), Oisterwijk (Noord-Brabant), Hollum (Friesland) en Urk (Flevoland). Het is de eerste keer dat de ANWB deze verkiezing organiseert, wat Winsum het allereerste ‘allermooiste dorp van Nederland’ maakt.

Samen wapenen tegen risico’s
Winsum speelt een belangrijke rol in het ontstaan van Univé. Inwoner Geert Reinders zette daar namelijk in 1794 de ‘Sociëteit van Onderlinge bijstand in gevallen van Brand’ op. Deze coöperatieve verzekeraar is de voorloper van Univé. Veehouder Reinders vond dat individuele kwetsbaarheden beter samen voorkomen kunnen worden en dat mensen zich gezamenlijk moeten wapenen tegen risico’s. En dat doen we bij Univé vandaag de dag nog steeds.

Een gratis ijsje halen
De ANWB - initiatiefnemer van de verkiezing Het Allermooiste dorp van Nederland – organiseerde donderdag 20 augustus 2020 in het centrum van Winsum een huldiging. Ook Univé was daarbij aanwezig. Zo had de verzekeraar geregeld dat er een unieke ijscokar van Begeman’s Retro Food stond. Alle leden werden getrakteerd op een gratis ijsje. Leden die een ijsje kwamen halen of donderdag een bezoek brachten aan de Univé-winkel in Winsum ontvingen ook een lot, waarmee ze kans maakten op een speciale Univé-fiets.

Ook aan de senioren van Winsum werd gedacht. Zo ging op vrijdag 21 augustus 2020 de ijscokar naar de zorginstellingen Winkheem, Twaalfhoven en Het Hooge Heem in Winsum om ijsjes te maken voor de bewoners.

Het winnende lotnummer is vanaf vrijdag 21 augustus 2020 te vinden op de Facebookpagina van Univé en op het raam van de winkel in Winsum.

Deel dit bericht