Ga naar inhoud

21 april 2020Gezondheid

Kijk eens om je heen

Mijn naam is Marita, 33 jaar en ik woon in Ulrum. In het dagelijks leven ben ik kapster in mijn eigen salon Mariet's Style en moeder van een dochter van 3 jaar. 

Op het moment van schrijven ben ik al 4 weken niet aan het werk in mijn salon door het ons allemaal treffende coronavirus. Eerlijk, ik vind het moeilijk dat het leven zo op de kop gegooid is. Maar hé het is voor een goed doel en dat is dat we zo snel mogelijk van dit virus afkomen.

Sinds een jaar of 5 zit ik in de organisatie van de Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum. Een prachtige loop in een mooi natuurgebied. In eerste instantie dacht ik, nu heb ik mooi extra tijd om in de organisatie te stoppen. Maar de praktijk valt tegen. Doordat veel bedrijven het ook moeilijk hebben gekregen zien we dat de donaties moeilijk worden. Daar komt nog bij dat ons prachtige evenement op 1 augustus 2020 is en daardoor erg onzeker wordt of het überhaupt wel plaats kan én mag vinden. En zo lopen we in de praktijk tegen nog wel meer dingen aan hoe doen we zus als zo niet mag en andersom.

Het zou zeer jammer zijn want vorig jaar hebben we hem ook moet aflassen vanwege te hoge temperaturen. We wachten af wat de regering 21e april besluit. Tot die tijd staat het organiseren van onze loop op een laag pitje. Jammer, maar helaas.

Wat doe ik dan met mijn tijd? Mijn man is ook zzp-er en ondersteun ik hem administratief waar ik helpen kan. Voor de moeders onder ons, het zorgen voor een kind van 3 met gigantisch veel energie is een dagtaak een taak die ik met vreselijk veel liefde doe maar soms heb ik echt die tijd voor mezelf nodig. Dan ga ik eruit, stuk wandelen fietsen oid om mijn kop leeg te maken. Denken over hoe lang gaat dit nog duren, hoe en wanneer kan ik straks weer kan werken. Voor iedereen is dat de grote vraag natuurlijk. Maar om daar over na te denken in onze prachtige landelijke omgeving is natuurlijk een kadootje. Want eerlijk is eerlijk we hebben hier een prachtige natuur en door ons hectische leven vergeet je wel eens om daarnaar te kijken. En nu doe ik dat dagelijks!

Deel dit bericht