Ga naar inhoud

17 juni 2023Supporter van Sport

Dankzij ‘Adopteer een dakplaat’ heeft PSV de Marneruiters een nieuw dak

Het had heel wat voeten in de aarde, maar inmiddels heeft het gebouw van PSV de Marneruiters in Kloosterburen een prachtig nieuw dak met zonnepanelen. Omdat daar flinke kosten bij kwamen kijken, kwam de paardensportvereniging met een creatieve actie: Adopteer een dakplaat.

PSV de Marneruiters had nog een dak met asbesthoudende platen. Inmiddels ligt er een nieuw dak met zonnepanelen én is het complex extra verduurzaamd met een warmtepomp. Het is een mooi resultaat van een creatieve actie. Via subsidies en donaties werd een heel deel van het totaalbedrag verzameld. Ook waren er enkele leden die een renteloze lening aanboden.

Adopteer een dakplaat
Met ‘Adopteer een dakplaat’ werden – naast particulieren - verschillende bedrijven en organisaties in de regio benaderd, waaronder Univé. Er werden 800 dakplaten beschikbaar gesteld, elk voor een bedrag van €25,-. Op een groot bord in de manege komen alle donateurs te staan. Een mooie actie van een vereniging die volledig op vrijwilligers draait!

PSV de Marneruiters
PSV de Marneruiters is een paardensportvereniging uit Kloosterburen. Plezier en recreatiesport staat voorop. De vereniging is de afgelopen jaren flink gegroeid. Van 125 leden in 2020, naar 225 in 2023. Om ervoor te zorgen dat de sport ook voor leden betaalbaar blijft, organiseert de vereniging veel wedstrijden en ponykampen waar weer sponsoren aan te koppelen zijn.

Deel dit bericht